Sidan du söker finns tyvärr inte på ifrågavarande språk.

Minister Honkonen delade ut pris till unga som utmärkt sig i Avartti-programmet

13.5.2022 15.06
UKM
Forsknings- och kulturminister Petri Honkonen delade ut Avartti-pris till 71 unga vid ett evenemang som ordnades på Ständerhuset den 13 maj.

Utvecklingsprogrammet för lärarutbildningen reviderades för att motsvara 2020-talets behov

12.5.2022 9.05
UKM
Utvecklingsprogrammet för lärarutbildningen 2022–2026 syftar till att möta de nya behoven inom lärarutbildningen på 2020-talet. Det reviderade utvecklingsprogrammet offentliggjordes torsdagen den 12 maj.

70 miljoner euro för att anställa lärare inom yrkesutbildning – 5 miljoner euro för läroavtalsutbildningen för ungdomar

11.5.2022 15.08
UKM
Tytöt tietokoneella
Undervisnings- och kulturministeriet har beviljat anordnare av yrkesutbildning 75 miljoner euro. Av finansieringen beviljades 70 miljoner för att anställa lärare och handledare och 5 miljoner för försöket med att revidera grunderna för utbildningsersättningen för läroavtalsutbildning.

Barnets rätt till stöd stärks i augusti – 34 miljoner euro för att främja reformen av stöd

10.5.2022 13.20
UKM
Rätten till stöd hos barn i småbarnspedagogiksåldern stärks från och med början av augusti. Undervisningsminister Li Andersson har beviljat 34,3 miljoner euro för att förnya stödet enligt lagen om småbarnspedagogik.

Undervisningen i åskådningsämnen föreslås bli reformerad

21.4.2022 11.03
UKM
En grupp för att utveckla åskådningsämnena ska tillsättas före utgången av denna regeringsperiod. Utredarna Eero Salmenkivi och Vesa Åhs har kartlagt nuläget för undervisningen i religion och livsåskådningskunskap samt behoven av att förnya denna undervisning i den grundläggande utbildningen och gymnasieutbildningen. Utredningen gjordes på uppdrag av undervisnings- och kulturministeriet och publicerades torsdagen den 21 april.

Minister Kurvinen på Venedigbiennalen: Konst och kultur stärker solidariteten

21.4.2022 10.15
UKM
Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen besöker för närvarande den 59:e internationella konstutställningen i Venedig. Onsdagen den 20 april öppnade minister Kurvinen utställningen i Finlands paviljong, som presenterar den första föreställningen av konstnären Pilvi Takalas verk ”Close Watch”.

Se även

Ministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet

Undervisnings- och kulturministeriet (UKM) svarar som en del av statsrådet för utbildnings-, forsknings-, kultur-, idrotts- och ungdomspolitiken.

Bekanta dig med ministeriet

Myndigheter inom förvaltningsområdet

Myndigheter inom förvaltningsområdet

Aktörer inom ministeriets förvaltningsområde är bl.a. Utbildningsstyrelsen, Finlands Akademi, arkivverket och Centret för konstfrämjande

Bekanta dig med förvaltningsområdet

Ministrarna

Li Andersson
Li Andersson
Undervisningsminister
Petri Honkonen
Petri Honkonen
Forsknings- och kulturminister