Hoppa till innehåll

Medlemmarna i det nya konstrådet har utsetts

Utgivningsdatum 5.8.2022 9.46
Pressmeddelande
Juha Itkonen. Bild: Otava / Laura Malmivaara 2015.

Forsknings- och kulturminister Petri Honkonen har utsett medlemmarna i konstrådet för mandatperioden 1.9.2022–31.8.2025. Konstrådet fungerar som undervisnings- och kulturministeriets sakkunnigorgan och finns i anslutning till Centret för konstfrämjande. Författaren Juha Itkonen fortsätter som ordförande för rådet.

De övriga medlemmarna under treårsperioden är teaterdirektören Ann-Luise Bertell, bildkonstnären Samuli Heimonen, musikern Sari Kaasinen, museichefen Virpi Kanniainen, verksamhetsledaren Rosa Meriläinen, filmproducenten Jussi Rantamäki, musikern Hannu Saha och musikern Paula Vesala.

Konstrådet fattar beslut om de statliga konstkommissionernas verksamhetsområden, namn och antal och utser de beredande sektionerna. Rådet utser ordförandena för och medlemmarna i de statliga och de regionala konstkommissionerna, lägger fram förslag till Centret för konstfrämjande om fördelningen av anslagen för konst, gör en framställning om titeln konstakademiker och fungerar som undervisnings- och kulturministeriets sakkunnigorgan i fråga om konstpolitiska linjedragningar.

Mer information: Katri Santtila, kulturråd, tfn 02953 30285

Andra webbplatser

 Konstrådet

 

Kultur Petri Honkonen