Hoppa till innehåll

Team Finland Knowledge –verkosto laajenee neljään maahan

undervisnings- och kulturministeriet
Julkaisuajankohta 10.7.2019 10.30
Tiedote

Team Finland Knowledge -verkosto eli korkeakoulutuksen ja tutkimuksen erityisasiantuntijoiden verkosto maailmalla laajenee. Opetus- ja kulttuuriministeriö ja ulkoministeriö vahvistavat yhteistyössä suomalaisen osaamisen näkyvyyttä neljässä uudessa kohteessa maailmalla. Erityisasiantuntijat aloittavat työnsä Abu Dhabissa, Moskovassa, New Delhissä ja Pretoriassa 1.9.2019.

Team Finland Knowledge -asiantuntijoiden tehtävänä on vahvistaa Suomen koulutus- ja tutkimusyhteistyötä sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden vientiä. Asiantuntijat työskentelevät Suomen suurlähetystöissä osana Team Finland -maatiimejä. He aloittavat uudessa tehtävässään 19.8. kahden viikon perehdytysjaksolla Suomessa.

– Hallitusohjelman tavoitteena on kansainvälisyyden vahvistaminen kaikilla koulutuksen tasoilla ja tutkimuksessa. Erityisesti opiskelijoiden ja tutkijoiden houkuttelu Suomeen on opetus- ja kulttuuriministeriön sektorin edustajien vastuulla maailmalla. Asiantuntijamme maailmalla toteuttavat tätä houkuttelutehtävää omalla työllään, toteaa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko.

Abu Dhabiin nimitetty Jaakko Skantsi on työskennellyt viimeksi EduCluster Finlandissa koulutusviennin asiantuntijana. Hän on toiminut myös rehtorina ja opettajana.  Hän on työskennellyt opettajana Abu Dhabissa.

Moskovaan valittu Sari Eriksson on venäläisen korkeakoulutuksen asiantuntija. Hän toimii paraikaa vierailevana tutkijana Higher School of Economic’issa Moskovassa. Aiemmin hän on toiminut mm. opettajana Helsingin yliopistossa ja osa-aikaisena koulutusviennin asiantuntijana.

New Delhiin nimitetty Mika Tirronen on työskennellyt aikaisemmin korkeakoulutuksen ja tutkimuksen erityisasiantuntijana Pekingissä, ohjelmapäällikkönä Suomen Akatemiassa. Tällä hetkellä hän työskentelee Turun yliopistossa.

Pretoriaan lähtevä Iina Soiri on toiminut vuodesta 2013 Uppsalassa Pohjoismaisen Afrikka Instituutin johtajana.  Hän on toiminut myös mm. ulkoministeriössä useissa kehityspolitiikan tehtävissä sekä tutkijana Helsingin yliopistossa.

Team Finland Knowledge -asiantuntijoiden kaudet ovat kolmivuotisia ja niissä on mahdollisuus kahteen lisävuoteen.

Team Finland Knowledge -verkosto toteuttaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämislinjauksia, joissa on asetettu tavoitteeksi suomalaisen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laadun vahvistaminen ja globaalisti tunnustetun edelläkävijäaseman saavuttaminen vuoteen 2025 mennessä.

Lisätietoja: opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, p. 02953 30327

Tiedote vuonna 2018 nimetyistä ensimmäisistä TFK-asiantuntijoista
 

Annika Saarikko Forskning Högskoleutbildning och forskning Utbildning