Hoppa till innehåll

Minister Kurvinen besöker OS i Tokyo

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 20.7.2021 13.00 | Publicerad på svenska 20.7.2021 kl. 14.26
Pressmeddelande

Forsknings- och kulturminister Antti Kurvinen besöker de Olympiska spelen i Tokyo 23 –27.7.2021. Under besöket ska han delta i invigningen och understöda de finländska idrottarna. Under resan kommer ministern också att diskutera frågor kring utbildning, forskning och innovationer med japanska partners.

Minister Kurvinen kommer att följa de finländska idrottarnas prestationer på tävlingsarenorna. Han kommer också att träffa representanter för den japanska regeringen och diskutera frågor kring utbildning och kompetens, i synnerhet med tanke på digitalisering, forskning och innovationer, med dem.

– Idrottarna fick många odds emot sig under coronatiden, och förberedelserna inför OS har inneburit väldigt stora utmaningar för dem. Men vi har trots allt fått fram ett strålande lag! Finländska idrottare som tillhör toppen inom sin gren ges möjlighet att visa framfötterna. Genom mitt deltagande vill jag stödja Finlands olympiska lag och den finländska idrotten, säger minister Antti Kurvinen.

Minister Kurvinen kommer också att besöka Metsä-paviljongen på den finska ambassadens område. Det handlar om ett projekt för främjande av finsk export som pågår i 15 månader i syfte att stärka affärsförbindelserna mellan länderna. Bärande teman är digitalisering och teknik, hållbar utveckling samt turism och naturen. Hållbar utveckling och cirkulär ekonomi tas även upp till diskussion i anslutning till idrott och uppförande av idrottsanläggningar.

Under resan kommer anvisningarna om hälsosäkerhet samt tävlingsarrangörernas coronaföreskrifter att iakttas noggrant. Sommar-OS i Tokyo äger rum 23.7 –8.8.2021.

Mer information: specialmedarbetare Markus Ylimaa, tfn 050 374 8192