Hyppää sisältöön

Ministeri Kurvinen vierailee Tokion olympialaisissa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.7.2021 13.00
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen vierailee Tokion kesäolympialaisissa 23.–27.7.2021. Ministeri osallistuu olympialaisten avajaisiin ja kannustaa vierailunsa aikana suomalaisurheilijoita. Matkan aikana ministeri keskustelee myös koulutukseen sekä tutkimukseen ja innovaatioihin liittyvistä aiheista japanilaisten kumppaneiden kanssa.

Ministeri Kurvinen seuraa suomalaisurheilijoiden suorituksia kisapaikoilla. Vierailulla ministeri Kurvinen tapaa Japanin hallituksen edustajia ja keskustelee koulutuksen ja osaamisen teemoista erityisesti digitalisaation, tutkimuksen ja innovaatioiden näkökulmista.

– Urheilijat ovat joutuneet korona-aikana tiukille ja valmistautuminen olympialaisiin on ollut erittäin haastavaa. Olemme saaneet tästä huolimatta jalkeille hienon joukkueen. Lajiensa huipulle kuuluvilla suomalaisurheilijoilla on mahdollisuus näyttää osaamistaan. Haluan tukea osallistumisellani Suomen olympiajoukkuetta ja suomalaista urheilua, ministeri Antti Kurvinen sanoo.

Ministeri vierailee Tokiossa myös Suomen suurlähetystön alueella sijaitsevassa Metsä-paviljongissa. Se on Suomen 15 kuukauden mittainen vienninedistämisen projekti, jolla pyritään vahvistamaan kauppasuhteita maiden välillä. Projektin kantavina teemoina ovat digitaalisuus ja teknologia, kestävä kehitys sekä matkailu ja luonto. Kestävä kehitys ja kiertotalous ovat esillä keskusteluissa myös urheiluun ja liikuntapaikkarakentamiseen liittyen.

Matkan aikana noudatetaan tarkasti terveysturvallisuusohjeistuksia ja kisajärjestäjien antamia koronaan liittyviä määräyksiä. Tokion kesäolympialaiset kisataan 23.7.–8.8.2021.

Lisätietoja: erityisavustaja Markus Ylimaa, p. 050 374 8192