Hoppa till innehåll

Specialsakkunnig inom Team Finland Knowledge Mika Tirronen flyttar från New Delhi till Singapore

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 24.10.2023 15.29 | Publicerad på svenska 25.10.2023 kl. 9.54
Nyhet
Erityisasiantuntija Mika Tirronen

Filosofie doktor Mika Tirronen har utnämnts till tjänsten som specialsakkunnig i högskole- och forskningspolitik i Singapore. Som specialsakkunnig är Tirronen tjänsteman i utrikesförvaltningen och arbetar under ledning av Finlands ambassad i Singapore. Undervisnings- och kulturministeriet ansvarar för styrningen av innehållet i arbetet.

Mika Tirronen har verkat som specialsakkunnig inom TFK vid Finlands ambassad i New Delhi sedan september 2019, men flyttar den 1 december 2023 till Singapore. Han är ursprungligen doktor i molekylär utvecklingsgenetik, men har också varit programchef vid Finlands Akademi och utbildnings- och forskningsråd vid Finlands ambassad i Peking. Tirronens verkningsradie har tidigare omfattat Nordamerika, Europa och Asien, men under de senaste åren har han fokuserat på Kina och Indien.

Som specialsakkunnig arbetar Tirronen med att främja utbildnings- och forskningssamarbetet mellan Finland och länderna i Sydostasien, göra Finland mer känt som en attraktiv studie-, forsknings- och innovationsmiljö, följa med och analysera högskole- och forskningspolitiken i länderna i regionen, bistå andra aktörer inom förvaltningsområdet när det gäller att stärka samarbetet samt stödja exporten av kompetens och utbildningsinnovationer. Specialsakkunnig Tirronen ingår i nätverket Team Finland Knowledge och deltar i ambassadens Team Finland-verksamhet.

Tirronen tillträder tjänsten för viss tid för perioden 1.12.2023–31.7.2028.

Mer om Nätverket Team Finland Knowledge

Mer information: Tiina Vihma-Purovaara, undervisningsråd, tfn 02953 30327