Hyppää sisältöön

Team Finland Knowledge –erityisasiantuntija Mika Tirronen vaihtaa New Delhin Singaporeen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 24.10.2023 15.29
Uutinen
Erityisasiantuntija Mika Tirronen

Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan erityisasiantuntijan virkaan Singaporeen on nimitetty filosofian tohtori Mika Tirronen. Erityisasiantuntija on ulkoasiainhallinnon virkamies ja toimii Singaporessa olevan suurlähetystön alaisena. Sisällöllisestä ohjauksesta vastaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Mika Tirronen on toiminut TFK-erityisasiantuntijana New Delhin suurlähetystössä syyskuusta 2019 lähtien, mutta vaihtaa 1.12.2023 lähtien paikkaa Singaporeen. Hän on alun perin molekyylikehitysgenetiikan tohtori, mutta on myös toiminut Suomen Akatemian ohjelmapäällikkönä ja sittemmin koulutus- ja tiedeneuvoksena Suomen Pekingin suurlähetystössä. Hänen toimintasäteenään ovat olleet aikaisemmin Pohjois-Amerikka, Eurooppa ja Aasia, ja viime vuosina fokuksessa Kiina ja Intia.

Erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluvat Suomen ja Kaakkois-Aasian maiden välisen koulutus- ja tutkimusyhteistyön edistäminen, Suomen tunnettuuden lisääminen houkuttelevana opiskelu-, tutkimus- ja innovaatioympäristönä, alueen maiden korkeakoulu- ja tiedepolitiikan seuranta ja analysointi, hallinnonalan muiden toimijoiden avustaminen yhteistyön vahvistamisessa sekä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennin tukeminen. Erityisasiantuntija kuuluu Team Finland Knowledge -erityisasiantuntijoiden verkostoon ja on osa suurlähetystön Team Finland -toimintaa.

Tirronen astuu virkaan määräajaksi 1.12.2023 lukien 31.7.2028 saakka.

Lisää Team Finland Knowledge -verkostosta

Lisätietoja: opetusneuvos Tiina Vihma-Purovaara, puh. 0295330327