Hoppa till innehåll

Minister Bergqvist vid Unescos ungdomsforum: Att delaktiggöra unga stärker beslutsfattandet och tron på den egna framtiden

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 13.11.2023 15.22
Nyhet
Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist

Idrotts- och ungdomsminister Sandra Bergqvist deltar i ministerandelen av ungdomsforumet som ordnas i samband med generalförsamlingen för FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur i Paris 14.-15.11.2023. Meningen är att gör ungas röst hörd och diskutera lösningar som gäller frågor om ungas välmående i anslutning till klimatförändringen.

Ungdomsforumet med representanter från hela världen fokuserar den här gången på hur klimatförändringens påverkar samhället.

-  Klimatförändringen och minskningen av den biologiska mångfalden påverkar särskilt den unga generationen, och intresserar därför också unga. Att delaktiggöra unga stärker beslutsfattandet och tron på den egna framtiden. Det gläder mig att märka att vår praxis kring att delaktiggöra unga intresserar internationellt, säger Bergqvist. 

Under sitt besök lyfter Bergqvist fram motionens betydelse för ungas välmående. Unesco främjar och vill uppmärksamma idrottens och motionens bredare betydelse för välmående, inklusion och samhällets resiliens. 

I samband med generalförsamlingen är Finland nominerad för Unescos:s internationella kommitté för fysisk fostran och idrott (CIGEPS) för perioden 2023-2027.

Mer information och intervjuförfrågningar: specialmedarbetare Rosanna Blomster, [email protected], puh. +358 29 533 0337