Hyppää sisältöön

Ministeri Bergqvist Unescon nuorisofoorumissa: Nuorten osallistaminen lujittaa päätöksentekoa ja vahvistaa luottamusta omaan tulevaisuuteen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 13.11.2023 15.22
Uutinen
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist osallistuu YK:n kasvatus- tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon yleiskokouksen yhteydessä järjestettävän nuorisofoorumin ministeriosuuteen Pariisissa 14.-15.11.2023. Tarkoituksena on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja keskustella ratkaisuista nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi liittyen ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Edustajia globaalisti kokoavan nuorisofoorumin teemana on ilmastonmuutoksen yhteiskunnalliset vaikutukset.

-  Ilmastonmuutos ja luontokato vaikuttavat erityisesti nuoriin sukupolviin. Aihe kiinnostaa myös nuoria. Nuorten osallistaminen lujittaa päätöksentekoa ja vahvistaa luottamusta. On hienoa huomata, että käytäntömme nuorten osallistamisesta kiinnostavat kansainvälisesti, Bergqvist toteaa.

Vierailunsa aikana ministeri Bergqvist nostaa esiin liikunnan merkityksen nuorten hyvinvoinnin tukijana. Unesco edistää urheilun ja liikunnan laajemman roolin huomioimista hyvinvoinnille, inkluusiolle ja yhteiskuntien resilienssille.  

Yleiskokouksen yhteydessä järjestettävissä vaaleissa Suomi on ehdolla Unescon alaiseen liikuntakasvatuksen hallitustenväliseen komiteaan (CIGEPS) kaudelle 2023-2027. 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: erityisavustaja Rosanna Blomster, [email protected], puh. +358 29 533 0337