Hoppa till innehåll

Brainstorming om framtiden för andra stadiets utbildning

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 28.9.2023 11.27
Nyhet

Undervisnings- och kulturministeriet har kört igång en Brainstorming på webben för att utveckla gymnasie- och yrkesutbildningen. Brainstormingen är producerad av Fountain Park. Alla frågor baserar sig på regeringsprogrammet.

Det nya regeringsprogrammet innehåller riktlinjer och utvecklingsmål för både gymnasie- och yrkesutbildningen. UKM vill involvera ledningen, personalen och intressenterna inom yrkes- och gymnasieutbildningen för att reflektera över framtiden för utbildningen på andra stadiet. Brainstormingen på webben utgör en del av utvecklingsarbetet som görs i nära samarbete med fältet.

-Utbildningen på andra stadiet kommer att reformeras i enlighet med målen i regeringsprogrammet. Målet är att se till att varje studerande får det stöd hen behöver för att slutföra sina studier, avlägga examen, få anställning och möjlighet till kontinuerligt lärande, säger undervisningsminister Anna-Maja Henriksson.

Meningen är att man ska kunna dela sina idéer om hur man kunde utveckla utbildningen på andra stadiet. Det går också att utvärdera andra deltagares svar. Deltagandet är anonymt och tar 15 minuter. Man kan delta i brainstormingen fram till 15 oktober.

Ytterligare information: Erno Hyvönen, tel. 02953 30398

Yrkesutbildning
Gymnasieutbildning