Hyppää sisältöön

Verkkoaivoriihi toisen asteen koulutuksen tulevaisuudesta

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 28.9.2023 11.27
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt verkkoaivoriihen lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi. Verkkoaivoriihen tuottaa Fountain Park ja esitettävät kysymykset perustuvat hallitusohjelman tavoitteisiin.

Uusi hallitusohjelma sisältää linjauksia ja kehittämistavoitteita niin lukioille kuin ammatilliselle koulutukselle. OKM haluaa osallistaa laajasti ammatillisen koulutuksen ja lukion johtoa, henkilöstöä ja sidosryhmiä miettimään toisen asteen koulutuksen tulevaisuutta. Verkkoaivoriihi on osa kehitystyötä, jota tehdään yhteistyössä kentän kanssa.

-Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus uudistuvat hallitusohjelman tavoitteiden mukaan. Tavoitteena on varmistaa, että jokainen oppilas saa tarvitsemansa tuen opintojen suorittamiseen, valmistumiseen, työllistymiseen ja jatkuvaan oppimiseen, sanoo opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

Verkkoaivoriihessä voi ideoida keinoja toisen asteen koulutuksen kehittämiseen sekä arvioida muiden osallistujien vastauksia. Osallistuminen on nimetöntä ja kestää vartin verran. Vastausaika päättyy 15.10.2023.

Lisätietoja: Erno Hyvönen, puh. 02953 30398

Ammatillinen koulutus
Lukiokoulutus