Hoppa till innehåll

Öppen brainstorming för främjande av kulturell mångfald inom konst och kulturfältet

undervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 8.5.2020 7.38
Nyhet
Värikkäitä käsiä piirroskuvana.

Undervisnings - och kulturministeriet inleder en öppen brainstorming på webben om främjande av kulturell mångfald inom konst- och kulturfältet. Brainstormingen är öppen till den 10 juni.

(Tiden förlängts 27.5)

Brainstormingen på webben går ut på att samla in synpunkter och idéer kring detta tema och gällande centrala utvecklingsåtgärder av experter inom olika konst- och kulturområden och med olika bakgrund.

Genom att delta i brainstormingen på webben kan du ge synpunkter på och bidra med nya initiativ för att stöda människors deltagande, såväl som användare och utvecklare av kulturtjänster och som konstnärer och producenter av kreativt arbete.

Resultaten av brainstormingen kommer att utnyttjas i arbetet inom ministeriets arbetsgrupp och i de linjeförslag som bereds.

Brainstormingen genomförs på finska, svenska och engelska.

Bakgrund

Det centrala målet för regeringsprogrammet för statsminister Sanna Marins regering är att stärka den kulturella dialogen, samarbetet och delaktigheten samt jämlikheten inom kultursektorn. För att främja målet tillsatte undervisnings- och kulturministeriet en arbetsgrupp för att bereda förslag till riktlinjer för att stärka delaktigheten för personer med utländsk bakgrund och främja kulturell mångfald i konst - och kulturlivet.

Brainstormingen på webben

Annanstans på webben

Arbetsgruppen för kulturpolitik, invandrare och främjande av kulturell mångfald (Projektportalen)