Hyppää sisältöön

Avoin verkkoaivoriihi kulttuurisen moninaisuuden edistämisestä taide- ja kulttuurikentällä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.5.2020 7.38
Uutinen
Värikkäitä käsiä piirroskuvana.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää avoimen verkkoaivoriihen kulttuurisen moninaisuuden edistämisestä taide- ja kulttuurikentällä. Kaikille avoin verkkoaivoriihi jatkuu verkossa 10.6. asti.

(Muutettu verkkoaivoriihen kestoa 27.5.2020)

Verkkoaivoriihessä kerätään taiteen ja kulttuurin eri aloilla toimivien sekä erilaisen taustan omaavien asiantuntijoiden näkemyksiä aihepiiristä ja ideoita keskeisistä kehittämistoimenpiteistä.

Verkkoaivoriiheen osallistumalla on mahdollista antaa näkemyksiä ja uusia avauksia, jotka tukevat ihmisten osallistumista niin palveluiden käyttäjinä ja kehittäjinä kuin luovan työn tekijöinä ja tuottajina.

Verkkoaivoriihen tuloksia hyödynnetään ministeriön työryhmän työssä ja valmisteltavissa linjausehdotuksissa.

Verkkoaivoriihi toteutetaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Taustaa

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen ohjelman keskeisenä tavoitteena on vahvistaa kulttuurista vuoropuhelua, yhdessä tekemistä ja osallisuutta sekä yhdenvertaisuutta kulttuurin alalla. Tavoitteen edistämiseksi opetus- ja kulttuuriministeriö asetti työryhmän valmistelemaan ehdotukset linjauksiksi ulkomaalaistaustaisten henkilöiden osallisuuden vahvistamisesta ja kulttuurisen moninaisuuden edistämisestä taide- ja kulttuurielämässä.

Verkkoaivoriihi

Muualla verkossa