Hoppa till innehåll

Kirsi Heinivirta direktör för servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning

arbets- och näringsministerietundervisnings- och kulturministeriet
Utgivningsdatum 30.9.2021 13.28
Pressmeddelande
Kirsi Heinivirta.

Statsrådet har utnämnt Kirsi Heinivirta till direktör för servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning. Utnämningen är på fem år och inleds den 11 oktober 2021.

Heinivirta har länge varit anställd vid undervisnings- och kulturministeriet och före det vid Utbildningsstyrelsen. I sin nuvarande tjänst som planeringschef har hon ansvarat för beredningen och samordningen av reformen gällande kontinuerligt lärande, utvecklingen och samordningen av invandrarärenden inom verksamhetsområdet samt resultatstyrningen gällande Utbildningsstyrelsen. Hon har i egenskap av den parlamentariska gruppens generalsekreterare  ansvarat för beredningen och genomförandet av reformer som hänför sig till kontinuerligt lärande. Ytterligare en merit är hennes erfarenhet av att genomföra strategiska reformer och av administrativa förändringar.

Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning stöder och samordnar tjänsterna för lärande och sysselsättning på ett nytt sätt. Verksamheten inleds i höst. Centret ger kontinuitet i utvecklingen av tjänsterna och utnyttjandet av information samt stöder producenter av kompetens- och sysselsättningstjänster och nätverk inom området. Lagarna gällande inrättandet av servicecentret trädde  i kraft den 1 september 2021. 

Servicecentret för kontinuerligt lärande och sysselsättning är en fristående enhet vid Utbildningsstyrelsen. Tjänsten söktes av 34 personer.

Mer information: kanslichef Anita Lehikoinen, tfn 0295 330182