Team Finland Knowledge -verkosto

Team Finland Knowledge -verkosto tukee ja vauhdittaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymistä. Lisäksi verkosto tekee maakuvatyötä, jotta Suomi näyttäytyy houkuttelevana vaihtoehtona opiskelijoille, tutkijoille ja muille osaajille ja sekä rakentaa yhteyksiä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennille.

Tavoitteena on verkostoitumista edistämällä nostaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta sekä lisätä yritysyhteistyötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön perustamaan verkostoon kuuluu kahdeksan korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijaa, jotka toimivat Abu Dhabissa, Buenos Airesissa, Moskovassa, New Delhissä, Pekingissä, Pretoriassa, Singaporessa sekä Washingtonissa. Abu Dhabin, Buenos Airesin, Pretorian ja Singaporen erityisasiantuntijoiden tehtävät ovat alueellisia.

Verkoston korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijat eli Team Finland Knowledge -erityisasiantuntijat sijoittuvat Suomen edustustoihin. Heidän tehtävänään on seurata (toiminta-)alueidensa korkeakoulu- ja tiedepolitiikkaa, edistää yhteistyömahdollisuuksia ja näkyvyyttä kohdemaassa sekä avustaa suomalaisia korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja muita innovaatioekosysteemin toimijoita yhteistyön lisäämisessä alueen toimijoiden kanssa. Verkosto vahvistaa osaltaan suomalaistoimijoiden pääsyä vaikuttaviin TKI-verkostoihin.

Verkoston toiminta sisältyy Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten (2017) toimeenpanoon.

Team Finland Knowledge -asiantuntijat

Lisäksi São Paolossa Brasiliassa toimii ulkoministeriön koulutus- ja tiedeyhteistyökoordinaattori Jelena Santalainen

São Paolo (Brasilia)

Lisätietoja

Tiina Vihma-Purovaara, opetusneuvos 
opetus- ja kulttuuriministeriö, Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto ( KTPO ), Tiedepolitiikan vastuualue ( TIEVA ) 0295330327  

Tutustu

Team Finland Knowledge -verkosto laajenee

OKM
Uutinen 16.1.2019 15.26