Team Finland Knowledge -verkosto Team Finland Knowledge logo

Team Finland Knowledge -verkosto tukee ja vauhdittaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymistä. Lisäksi verkosto tekee maakuvatyötä, jotta Suomi näyttäytyy houkuttelevana vaihtoehtona opiskelijoille, tutkijoille ja muille osaajille ja sekä rakentaa yhteyksiä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennille.

Tavoitteena on verkostoitumista edistämällä nostaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen laatua ja vaikuttavuutta sekä lisätä yritysyhteistyötä.

Opetus- ja kulttuuriministeriön perustamaan verkostoon kuuluu yhdeksän korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijaa, jotka toimivat Lontoossa, Moskovassa, New Delhissä, Pekingissä, Pretoriassa, Singaporessa sekä Washingtonissa. Pretorian ja Singaporen erityisasiantuntijoiden tehtävät ovat alueellisia.

Verkoston korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijat eli Team Finland Knowledge -erityisasiantuntijat sijoittuvat Suomen edustustoihin. Heidän tehtävänään on seurata (toiminta-)alueidensa korkeakoulu- ja tiedepolitiikkaa, edistää yhteistyömahdollisuuksia ja näkyvyyttä kohdemaassa sekä avustaa suomalaisia korkeakouluja, tutkimuslaitoksia ja muita innovaatioekosysteemin toimijoita yhteistyön lisäämisessä alueen toimijoiden kanssa. Verkosto vahvistaa osaltaan suomalaistoimijoiden pääsyä vaikuttaviin TKI-verkostoihin.

Verkoston toiminta sisältyy Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten (2017) toimeenpanoon.

Team Finland Knowledge -asiantuntijat

Latinalainen Amerikka

Johanna Kivimäki - Sao Paulo

Yhdysvallat ja Kanada

Sari Tojkander - Los Angeles

Lisätietoja

Tiina Vihma-Purovaara, opetusneuvos 
opetus- ja kulttuuriministeriö, Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto ( KTPO ), Tiedepolitiikan vastuualue ( TIEVA ) 0295330327  

Muualla verkossa

Seuraa Team Finland Knowledgen toimintaa: tilaa TFK-uutiskirje

Sosiaalisissa medioissa kannattaa seurata tunnisteet #TeamFinlandKnowledge, #kvlinjaukset sekä erityisasiantuntijoiden omat postaukset.

Tutustu