Valtionavustusten asiointipalvelu ja ohjeet

Opetus- ja kulttuuriministeriön valtionavustusten hakemiseen ja selvittämiseen käytetään ensisijaisesti verkkoasiointiin tarkoitettua asiointipalvelua, josta löydät omaa asiointiasi koskevat tiedot ja asiakirjat. Tältä sivulta löydät ohjeita asiointipalvelun käytöstä.

Avustuskohtaiset hakuohjeet ja tiedot myönnetyistä avustuksista julkaistaan kunkin avustuksen yhteydessä.  

Asiointipalvelussa voit

  • täyttää ja lähettää hakemuksen
  • täydentää hakemusta
  • vastaanottaa päätöksen
  • hakea muutosta päätökseen
  • tehdä selvityksen

Asiointipalveluun kirjautuminen

Yhteisön puolesta asioiva kirjautuu asiointipalveluun Suomi.fi-tunnistuksen kautta henkilökohtaisella pankkitunnisteella, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Asiointipalvelun käyttö edellyttää yhteisöasiakkailta lisäksi Y-tunnusta sekä Suomi.fi-valtuuksien käyttöä. Asiointipalvelun Suomi.fi-valtuusrooleja käyttämällä varmistetaan, että henkilöllä, joka valmistelee ja lähettää valtionavustushakemuksen, on oikeus edustaa yhteisöä.

Yksityishenkilö tarvitsee kirjautumiseen joko henkilökohtaisen pankkitunnisteen, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin.

Asiointipalvelu toimii parhaiten seuraavilla selainversioilla:

  • Internet Explorer (IE), versio 11
  • Mozilla Firefox (FF), versio 52 tai uudempi
  • Mac Safari, versio 10 tai uudempi
  • Google Chrome, versio 70 tai uudempi

Ohjeet

Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen asiointipalvelusta 

Tutustu huolellisesti ministeriön verkkosivuilla julkaistuun hakuilmoitukseen ja siihen linkitettyihin ohjeisiin ja aineistoihin.

Tee hakemus asiointipalvelussa hakuaikana. Palvelussa on valittavana vain meneillään olevat haut. Avustusta ei voi hakea ilmoitetun hakuajan päätyttyä.

Kirjaudu palveluun ja täytä hakulomake huolellisesti. Lisää pyydetyt liitetiedostot. Lähetä hakemus liitteineen asiointipalvelussa. Hakemusta ei tarvitse tehdä alusta loppuun kerralla: se on aluksi luonnos ja täydennettävissä lähettämishetkeen saakka.

Keskeneräiset ja lähetetyt hakemuksesi sekä aikanaan niiden päätökset ovat nähtävissä asiointipalvelussa. Voit hakea palvelun kautta myös muutosta päätökseen ja tehdä selvityksen avustuksen käytöstä.

Muualla verkossa

Opetus- ja kulttuuriministeriön asiointipalvelu

Palvelun käyttöön liittyvissä kysymyksissä auttaa: [email protected]

Lue henkilötietojen käsittelystä SALAMA-asianhallintakokonaisuudessa (diaari, sähköinen arkisto, asiakasrekisteri, valtionavustusten asiointipalvelu) Tietosuojailmoitus

Asiointipalvelun saavutettavuusseloste