Hyppää sisältöön

Uusia erityisasiantuntijoita Team Finland Knowledge –verkostoon: Sao Paulo ja Los Angeles kutsuu

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2022 10.50
Uutinen
Sari Tojkander ja Johanna Kivimäki.
Sari Tojkander ja Johanna Kivimäki.

Team Finland Knowledge –verkosto laajentuu Los Angelesiin ja Sao Pauloon, kun ulkoministeriö nimitti Sari Tojkanderin ja Johanna Kivimäen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen erityisasiantuntijoiksi näihin uusiin asemapaikkoihin. Opetus- ja kulttuuriministeriön perustamaan verkostoon kuuluu heidän lisäkseen seitsemän muuta korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijaa Lontoossa, Moskovassa, New Delhissä, Pekingissä, Pretoriassa, Singaporessa ja Washingtonissa.

Team Finland Knowledgen erityisasiantuntijan tehtäviin kuuluu mm. kansainvälisen korkeakoulutus-, tutkimus- ja innovaatioyhteistyön edistäminen, Suomen tunnettuuden lisääminen houkuttelevana opiskelu-, tutkimus- ja innovaatioympäristönä sekä korkeakoulu- ja tiedepolitiikan seuranta ja analysointi. 

Erityisasiantuntijan virkaan Sao Paulon konsulaattiin nimettiin yhteiskuntatieteiden maisteri Johanna Kivimäki ajalle 24.10.2022-23.10.2027. Valinnan perusteluissa nousi esiin erityisesti hänen suomalaisen korkeakoulu- ja tutkimusjärjestelmän syvällinen tuntemuksensa, kokemus Latinalaisen Amerikan maiden kanssa tehtävän yhteistyön edistämisestä sekä alueen monikansallisten toimijoiden tuntemus.

Erityisasiantuntijan virkaan Los Angelesiin nimettiin filosofian tohtori ja solubiologian dosentti Sari Tojkander ajalle 24.10.2022-23.10.2027. Perusteluissa todetaan, että Tojkanderilla on syvä tuntemus suomalaisesta korkeakoulu- ja tutkimussektorista. Asemamaan tuntemus perustuu tutkimustyöhön Yhdysvalloissa ja laajaan kansainväliseen yhteistyöhön. Hänellä on myös vahva työkokemus tutkimus- että kehittämistyöstä.

Team Finland Knowledge -verkoston toiminta sisältyy Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten (2017) toimeenpanoon, ja se tukee ja vauhdittaa korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistymistä. Lisäksi verkosto tekee maakuvatyötä, jotta Suomi näyttäytyy houkuttelevana vaihtoehtona opiskelijoille, tutkijoille ja muille osaajille. Verkosto rakentaa myös yhteyksiä osaamisen ja koulutusinnovaatioiden viennille. Verkoston korkeakoulu- ja tiedeasiantuntijat sijoittuvat Suomen edustustoihin.

Lisätietoja:
-    Tiina Vihma-Purovaara: puh. 0295330327
-    TFK-verkosto

Korkeakoulutus ja tiede