Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist

Suomen ruotsalainen kansanpuolue

opetus- ja kulttuuriministeriö

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Bergqvist käsittelee opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan osastolle kuuluvat asiat, ml. opintotukiasiat.

Henkilökuva

Sandra Bergqvist on syntynyt vuonna 1980. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja ammatiltaan maatalousyrittäjä. Bergqvistillä on myös perhepäivähoidon ja vanhushuollon peruskoulutus.

Bergqvist valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuonna 2019. Hän on toiminut Paraisten kaupunginhallituksen puheenjohtajana sekä Kulturfondenin hallituksen jäsenenä. Bergqvist on työskennellyt aiemmin Kuntaliitossa, opetus- ja kulttuuriministeriössä, Folktingetissä ja Åbo Akademissa. 

Bergqvist on RKP:n varapuheenjohtaja, ruotsalaisen eduskuntaryhmän toinen varapuheenjohtaja ja Saaristoasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja. Hän on Åbo Akademin säätiön valtuuskunnan jäsen ja Kirjaisten kyläyhdistyksen aktiivinen jäsen.

Vapaa-ajalla Bergqvist rentoutuu juoksemalla sekä liikkumalla luonnossa. Bergqvist on avoliitossa ja kolmen lapsen äiti.

Henkilötiedot

Kansanedustaja
Suomen ruotsalainen kansanpuolue
Syntymäaika ja -paikka: 14.4.1980 Nauvo
Kotipaikka: Parainen

Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri 20.6.2023 -

Ministerinä yhteensä 107 päivää
Aiemmat ministeritehtävät

Ansioluettelo ja työ eduskunnassa

Lisätietoa

Kuvia ministeristä

Twitter
Instagram
sandrabergqvist.fi

sfp.fi

Ministeriöt eivät vastaa henkilökohtaisten sivustojen sisällöstä eivätkä ylläpidosta.

Yhteystiedot