Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty

11.6.2024 10.42
OKM
Urheilusta vastaava ministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt 76 talvilajien urheilijalle urheilija-apurahan. Ministeri myönsi urheilijoille yhteensä 766 000 euroa. Korkeimman, 20 000 euron apurahan sai 13 urheilijaa. 10 000 euroa sai 32 ja 6 000 euroa 31 urheilijaa.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot taitaville ja rohkeille yhteiskunnallisille keskustelijoille

4.6.2024 11.30
OKM
Vuoden 2024 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajia yhdistää syrjään jääneiden aiheiden esiin nostaminen, luutuneiden asenteiden ravistelu ja kansainvälisen näkökulman tuominen suomalaiseen julkisuuteen. Palkittuja on tänä vuonna kahdeksan.

Henriksson: Äidinkielen ja kirjallisuuden sekä matematiikan opetukseen tärkeitä lisäpanostuksia

30.5.2024 13.04
OKM
Perusopetuksen vähimmäistuntimäärää lisätään kolmella vuosiviikkotunnilla laajentamatta opetussuunnitelmaa. Tavoitteena on nostaa suomalaisten oppimistuloksia ja koulutustasoa sekä vahvistaa perustaitojen osaamista, jotta jokainen saavuttaisi peruskoulusta riittävät perustiedot. Hallitus antoi torstaina asiaa koskevat asetusmuutokset.

Kestävän kasvun ohjelmasta yli kolme miljoonaa euroa kulttuurin ja luovien alojen kehittämiseen

24.5.2024 9.17
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala on myöntänyt kulttuurin ja luovien alojen toimijoille 3,3 miljoonaa euroa valtionavustuksina. Rakennetukiavustukset ovat osa Kestävän kasvun ohjelmaa ja ne on tarkoitettu alan innovatiivisten palvelujen sekä tuotanto- ja toimintamallien kehittämiseen.

Liikuntapaikkojen rakentamiseen 25,3 miljoonaa euroa

22.5.2024 11.17
OKM
Liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt liikuntapaikkojen rakentamiseen ja avustamiseen yhteensä 25 256 000 euroa. Avustukset on kohdennettu erityisesti perusliikuntapaikkoihin, kuten liikunta- ja palloiluhalleihin.

Monipuolinen kulttuurielämä on sivistysvaltion tunnusmerkki

3.6.2024 13.42
OKM
Suomalaisen kulttuurin voima on monimuotoisuudessa. Jokainen paikkakunta, jokainen yhteisö, jokainen meistä kantaa mukanaan omaa ainutlaatuista käsitystään kulttuurimme helmistä. On tärkeää tunnistaa ja arvostaa näitä piirteitä, jotka tekevät kulttuuristamme rikkaan ja monipuolisen.

Ministeri Bergqvist tapasi ukrainalaisurheilijoita Kisakallion Urheiluopistolla

29.5.2024 8.54
OKM
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist keskusteli Ukrainan suurlähettiläs Olga Dibrovan kanssa Suomen tuesta Ukrainalle ja hyökkäyssodan vaikutuksista ukrainalaisiin urheilijoihin. Tapaamisessa ukrainalaiset paraurheilijat esittivät kiitoksensa suomalaisille lämpimästä vastaanotosta ja harjoittelun mahdollistamisesta Kisakallion Urheiluopistolla.

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Opetusministeri
Sari Multala
Sari Multala
Tiede- ja kulttuuriministeri
Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri