Työryhmä: Hyvinvoinnin johtaminen kuntoon

21.3.2023 10.40
OKM
Selvityshenkilöt Antti Kivelä, Liisa Hyssälä ja Jouni Backman.
Valtion ohjausjärjestelmää tulee uudistaa ottamalla käyttöön ilmiöpohjainen budjetointi, esittää kulttuurin ja liikunnan hyvinvointivaikutuksia selvittänyt työryhmä. Hyvinvointialueille ja useille toimijoille työryhmä esittää toimenpiteitä, joilla edistetään hyvinvointia ja ennaltaehkäistään monia sairauksia.

Korkeakoulujen strategiseen kehittämiseen 46 miljoonan euron lisäpanostus

20.3.2023 15.10
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on päättänyt korkeakoulujen strategiseen kehittämiseen noin 40 miljoonan euron rahoituksesta yliopistoille ja noin 6 miljoonan euron rahoituksesta ammattikorkeakouluille.

Kuusi miljoonaa aikuisten perustaitojen vahvistamiseen sekä maahanmuuttajien kielikoulutukseen

16.3.2023 14.30
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lähes kuusi miljoonaa euroa aikuisten perustaitoja vahvistavien koulutusten järjestämiseen sekä luku- ja kirjoitustaidon ja suomen / ruotsin kielen koulutusten järjestämiseen kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille. Tavoitteena on parantaa heidän mahdollisuuksiaan edetä ammatilliseen koulutukseen tai työelämään.

Työryhmä: Tapahtumilla kasvua, työpaikkoja ja kaivattuja lisäeuroja julkiseen talouteen

15.3.2023 10.18
OKM TEM
Julkaisun kansi
Tiede- ja kulttuuriministerin sekä työ- ja elinkeinoministerin asettama laajapohjainen työryhmä laati suurtapahtumastrategian tulevaksi kymmeneksi vuodeksi. Tapahtumissa on työryhmän mukaan merkittävää ja osin hyödyntämätöntä potentiaalia myös maamarkkinoinnin vahvistamisen ja matkailijoiden houkuttelemisen näkökulmasta. Työryhmä katsoo, että kasvun vauhdittamiseksi toimiin kannattaa ryhtyä jo tulevissa hallitusohjelmaneuvotteluissa.

Avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseen

21.3.2023 11.29
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt avustusta nuorten harrastus- ja kesätoiminnan lisäämiseksi. Avustusta myönnettiin 15 liikunnan aluejärjestölle yhteensä 2 478 000 euroa.

Selvityksessä arvioidaan jatkuvaa oppimista tukevien etuuksien ja tukien vaikuttavuutta

17.3.2023 11.20
OKM
Opetus-ja kulttuuriministeriö on julkaissut selvityksen, jossa arvioidaan jatkuvaa oppimista tukevien etuuksien ja tukien vaikuttavuutta. Rekisteritietoihin perustuva arviointi kattaa kolme kokonaisuutta: ammattitutkintostipendit, koulutusvähennykset ja -korvaukset sekä aikuiskoulutustuen.

Hallituskauden keskeisiä muutoksia OKM:n toimialalla

30.1.2023 13.46

Kokosimme yhteenvetoon hallituskauden 2019–2023 keskeisiä uudistuksia opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla. Suurin osa hallituskauden tavoitteista on jo toteutettu tai ne ehditään toteuttaa hallituskauden aikana.

Kooste hallitusohjelman uudistuksista


Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Petri Honkonen
Petri Honkonen
Tiede- ja kulttuuriministeri