Ministeriryhmä: Toiselle kotimaiselle kielelle kehittämisohjelma

22.6.2022 10.49
OKM
Opiskelijoita ja opettaja
Hallituksen osaamisen, sivistyksen ja innovaatioiden ministerityöryhmä päätti tiistaina 21.6. linjauksista, joilla on tarkoitus kehittää ja vahvistaa toisen kotimaisen kielen opetusta ja oppimista perusopetuksessa ja toisella asteella vuosina 2022 - 2023. Kehittämishankkeen toteutusvastuu tulisi Opetushallitukselle.

90 talvilajien urheilijalle myönnettiin urheilija-apuraha

21.6.2022 14.00
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt 90 talvilajien urheilijalle urheilija-apurahan, yhteensä 856 000 euroa. 20 000 euron apurahan sai 12, 10 000 euron apurahan 37 ja 6 000 euron apurahan 41 urheilijaa.

Lajiliittojen ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen korona-avustuksia

20.6.2022 12.06
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt erityisavustusta lajiliittojen 37 hankkeelle yhteensä 1 818 900 euroa. Avustus on tarkoitettu valtakunnallisten lajiliittojen ohjaaja-valmentajakoulutuksen uudistamiseen ja tehostamiseen koronapandemian haitallisten seurausten korjaamiseksi lasten ja nuorten urheiluseuratoiminnassa.

Kulttuurin tulevaisuustyöryhmä: Kulttuurin aika on nyt

14.6.2022 11.08
OKM
Kulttuurialan tulevaisuutta selvittänyt työryhmä luovutti ehdotuksensa ministeri Petri Honkoselle 14. kesäkuuta.

Lakiesitys Saavutettavuuskirjasto Celiasta

9.6.2022 13.35
OKM
Tyttö istuu kirjastossa kannettava tietokone sylissään ja kuulokkeet korvillaan. Alakulmassa Celian logo.
Kuva: Celia.
Hallituksen esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki Saavutettavuuskirjasto Celiasta, joka korvaisi voimassa olevan lain Näkövammaisten kirjastosta. Kirjasto säilyisi edelleen opetus- ja kulttuuriministeriön alaisena virastona. Lakiesityksellä turvataan kirjaston tehtävä edistää palvelujensa avulla näkövammaisten ja muiden lukemisesteisten henkilöiden yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa myös tulevaisuudessa.

Liikunta- ja liikkumisvaikutusten arvioinnilla "liikuttavampaa" päätöksentekoa

21.6.2022 15.27
OKM
Väestön liian vähäiseen liikkumiseen puuttuminen edellyttää, että eri hallinnonaloilla ja -tasoilla arvioidaan toimenpiteiden ja päätösten vaikutuksia liikkumiseen ja liikuntaan. Liikunta- ja liikkumisvaikutusten arvioinnilla voidaan toteuttaa "liikuttavampaa" päätöksentekoa kunnissa, hyvinvointialueilla ja valtionhallinnossa.

Ministeriöltä ohjeistus liikuntaneuvonnan koordinointiin sote-uudistuksen toimeenpanossa

15.6.2022 12.32
OKM
Ohjeistus on tarkoitettu kuntien käyttöön sote-uudistuksen toimeenpanossa. Sote-uudistus muuttaa hallinnon rakenteita ja vaikuttaa myös liikuntapalveluihin. Ohjeistuksessa on mukana liikuntaneuvonta, soveltavan liikunnan palvelut ja Move!-mittaukset.

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Petri Honkonen
Petri Honkonen
Tiede- ja kulttuuriministeri