Hoppa till innehåll

Lastenkulttuuria tuetaan yli 2,2 miljoonalla eurolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.3.2021 10.53
Tiedote

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko on myöntänyt lastenkulttuurikeskuksille ja lasten kulttuuritapatumille yhteensä 2 223 400 euroa. Avustuksilla edistetään lasten ja nuorten tasavertaista osallistumista taiteeseen ja kulttuuriin koko maassa.

Ministeriö tukee 24 lastenkulttuurikeskuksen päivittäistä toimintaa lasten ja nuorten parissa tänä vuonna yhteensä 1 840 000 eurolla. Suurin osa lastenkulttuurikeskuksista tavoittaa lapsia ja nuoria usean kunnan alueella. Keskuksien yhteistyöverkosto, Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto sai tukea 140 000 euroa.  

Valtakunnallisesti merkittäville lasten kulttuuritapahtumille myönnettiin tukea yhteensä 243 400 euroa. Avustuksen saa 13 tapahtumaa kuten Pikkuprovinssi Seinäjoella, Bravo!-festivaali Helsingissä, Lasten Talvikarnevaalit Lahdessa ja Hippalot Hämeenlinnassa.  

Avustuksen tavoitteena on lisätä taiteen ja kulttuurin tasavertaista saatavuutta lapsille, vahvistaa alueen taide- ja kulttuurialan toimijoiden yhteistyötä, edistää lastenkulttuurikeskusten yhteistyötä koulujen, päiväkotien ja leikkipuistojen kanssa sekä tukea valtakunnallisesti merkittävien lasten kulttuuritapahtumien järjestämistä eri puolilla maata.

Lisätietoa avustuksesta sekä myönnetyt avustukset

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Iina Berden, p. 0295 330 069