Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnot sekä Liikkuvat-palkinnot myönnetty

22.11.2022 10.36
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnot sekä Liikkuvat-palkinnot lasten ja nuorten liikunnan edistämisestä. Liikkuvat-palkinnot myönnettiin Liikkuva varhaiskasvatus -yksiköille, Liikkuville kouluille ja Liikkuva opiskelu -oppilaitoksille.

Englanninkielinen ammatillisen koulutuksen tarjonta laajenee vuoden 2023 alusta

18.11.2022 13.44
OKM
Opetusministeri Li Andersson on myöntänyt 13 uutta oikeutta englanninkieliseen ammatilliseen tutkintokoulutukseen yhteensä kahdeksalle koulutuksen järjestäjälle 1.1.2023 alkaen. Päätöksen myötä englanninkielinen koulutus laajenee erityisesti puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalla, majoitus-, ravintola- ja catering-alalla, matkailualalla, sosiaali- ja terveysalalla sekä kone- ja tuotantotekniikassa. Joukossa on neljä koulutuksen järjestäjää, jotka saavat ensimmäiset englanninkieliset tutkinnon järjestämisoikeutensa.

Lapsenpäivä-palkinnot Kuopioon ja Poriin

18.11.2022 13.55
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen on myöntänyt Lapsenpäivä-palkinnon Rouvasväenyhdistys ry:lle Lasten ja Nuorten Muotoiluakatemiat -toiminnasta ja Porin lastenkulttuurikeskukselle. Molemmat palkitut saivat 9 000 euroa lasten taideharrastuksen ja -kasvatuksen eteen tehdystä työstä.

Museoiden valtionosuudet vuodelle 2023 on päätetty

15.11.2022 10.26
OKM
Kuva: Saamelaismuseo Siida
Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa museoiden valtionosuuksia ensi vuonna yhteensä 52 388 314 eurolla. Summa on yli kaksi miljoonaa euroa suurempi kuin tänä vuonna. Korotukseen vaikuttavat indeksitarkistukset.

Lukiokoulutuksen laatustrategia turvaamaan tasa-arvoinen ja saavutettava lukiokoulutus

10.11.2022 9.50
OKM
Vuosina 2021–2022 toteutettavalla lukion laatu- ja saavutettavuusohjelmalla vahvistetaan lukiokoulutuksen laatua sekä varmistetaan koulutuksen saavutettavuus eri puolilla Suomea. Osana ohjelmaa on valmisteltu opiskelijoiden hyvinvointia ja tasa-arvoa vahvistava lukiokoulutuksen laatustrategia. Se luovutettiin opetusministeri Li Anderssonille torstaina 10.11.

Intian matkan terveisiä

23.11.2022 14.11
OKM
Vierailin viime viikolla Intiassa. Vierailuni suuntautui pääkaupunki New Delhiin ja Etelä-Intiassa sijaitsevaan Bengaluruun, joka on maan toiseksi nopeimmin kasvava metropoli. Matkan teemana oli osaaminen, sillä Intiassa on valtavasti mahdollisuuksia suomalaisten monipuoliselle osaamiselle niin koulutuksen kuin teknologiankin saralla. Matka oli silmiä avaava.

Liikuntalakia muutetaan

10.11.2022 13.46
OKM
Hallitus esittää liikuntalain muuttamista. Lain tavoitteita, määritelmiä, valtion liikuntaneuvostoa, muutoksenhakua ja valtionapuviranomaista koskevia säännöksiä ollaan muuttamassa.

Seuraa meitä

         

 

Etsitkö tietoa?

UKK: Venäjän hyökkäys Ukrainaan.

 

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Petri Honkonen
Petri Honkonen
Tiede- ja kulttuuriministeri