Etsimääsi sivua ei valitettavasti löydy kyseisellä kielellä.

Uusi arkkitehtuuripoliittinen ohjelma korostaa arkkitehtuurin kykyä tukea hyvinvointia ja yhteiskunnan kestävyyttä

20.1.2022 10.04
OKM YM
Vellamo TSR. Kuva: Kotkan kaupunki
Arkkitehtuuri vaikuttaa olennaisesti ihmisten ja luonnon hyvinvointiin. Hyvä arkkitehtuuri ja suunnittelu kestää aikaa ja muuntautuu tarvittaessa uuteen käyttöön. Nämä ovat kantavia teemoja Suomen uudessa arkkitehtuuripoliittisessa ohjelmassa. Ohjelma asettaa tavoitteet ja toimenpiteet, joilla rakennetun ympäristön kokonaisvaltaista kestävyyttä kehitetään vuosina 2022–2035.

Tasa-arvorahaa kasvatuksen ja opetuksen tasa-arvon ja laadun kehittämiseen haettavissa yli 90 miljoonaa

13.1.2022 12.20
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut valtionavustushaun koulutuksellisen tasa-arvon vahvistamiseksi varhaiskasvatuksessa ja esi- ja perusopetuksessa. Avustusta on haettavissa vuosille 2022-2023 yhteensä 90,4 miljoonaa euroa, josta enintään 62,4 miljoonaa euroa esi- ja perusopetukseen ja enintään 28 miljoonaa euroa varhaiskasvatukseen. Hakuaika päättyy 17.2.2022.

Korkeakoulujen koulutusvastuita laajennetaan

10.1.2022 11.36
OKM
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on linjannut useista laajennuksista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutusvastuisiin. Koulutusvastuu määrittää, mitä tutkintoja korkeakoulussa voi suorittaa.

Vuodenvaihteen muutoksia opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla

22.12.2021 15.01
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalla tulee vuoden 2022 alussa voimaan useita säädös- ja muita muutoksia. Tähän koosteeseen on kerätty niistä merkittävimmät.

Päivitetyt suositukset varhaiskasvatukseen, opetukseen ja koulutukseen koronaepidemian ehkäisemiseksi

22.12.2021 11.28
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet kahta koronaepidemian ehkäisyä koskevaa suositusta. Toinen suositus koskee varhaiskasvatuksen ja opetuksen järjestäjiä ja toinen lukio- ja ammatillisen koulutuksen, vapaan sivistystyön sekä aikuisten perusopetuksen järjestäjiä ja ammattikorkeakouluja sekä yliopistoja.

Selvitys tarjoaa uutta tietoa opintolainahyvityksestä

21.1.2022 13.56
OKM
Kelassa laaditun tuoreen selvityksen mukaan opintolainahyvityksen käyttöönoton jälkeen opintolainaa käytetään yleisemmin ja lainamäärät ovat suuremmat kuin ennen hyvityksen käyttöönottoa. Myös opintolainahyvityksen edellyttämässä määräajassa valmistuu suurempi osuus opiskelijoista kuin aiemmin.

Klaara Tapper tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvisen erityisavustajaksi

11.1.2022 14.53
OKM
Tiede- ja kulttuuriministerin erityisavustaja Klaara Tapper.
Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen on kutsunut Klaara Tapperin erityisavustajakseen. Tapper on aloittanut tehtävässään 3. tammikuuta. Tapper vastaa kulttuuripolitiikasta tiede- ja kulttuuriministerin esikunnassa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Li Andersson
Li Andersson
Opetusministeri
Antti Kurvinen
Antti Kurvinen
Tiede- ja kulttuuriministeri