Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumia

Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ministeriö osallistuu.

Tulevia ja menneitä tapahtumia sekä niihin mahdollisesti liittyviä aineistoja voi tarkastella valitsemalla päivämäärän kalenterista.

 

Verkkokysely on avoinna kulttuuripoliittisen selonteon valmistelun ajan. Tavoitteena on koota yhteen näkemyksiä verkkokyselyllä sekä suomeksi, ruotsiksi että englanniksi.

Järjestäjä: OKM

Euroopan osaamisen teemavuotta toteutetaan 9.5.2023 - 8.5.2024. Tilaisuus on teemavuoden Suomen päätöstilaisuus. Tule kuulemaan, mitä työikäisten osaamisen ja jatkuvan oppimisen saralla tapahtuu!

Järjestäjä: OKM, TEM

Opetus- ja kulttuuriministeriö toteuttaa 22.4.–21.6.2024 digikyvykkyyden itsearviointikyselyn ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjille. Digikyvykkyyden itsearviointikyselyllä kartoitetaan, miten ammatilliset koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjät kehittävät, ylläpitävät ja seuraavat organisaatioidensa digikyvykkyyttä.

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriön Sivistyskatsauksen teemana on tänä vuonna alueellisuus, elämänkaari ja sivistyksen alat.

Järjestäjä: OKM

Tervetuloa Tieteiden Talolle keskustelemaan ja esittämään näkemyksesi suunnitteluvaiheessa olevasta Liikuntatutkimuksen suunta-asiakirjasta.

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää kunnille suunnatun sidosryhmätilaisuuden, jonka tarkoituksena on kuulla kuntien näkemyksistä liittyen mm. kunnan rooliin taiteen perusopetuksen järjestäjänä ja hankkijana.

Järjestäjä: OKM

Kansainvälisten opiskelijoiden vastuullista rekrytointia edistävässä tilaisuudessa luodaan yhteistä tilannekuvaa maahanmuuton ja maassaolon ei-toivotuista lieveilmiöistä. Keskustelulla edistetään koulutuksen järjestäjien ja viranomaisten yhteistyötä, jonka tavoitteena on kestävä opiskeluperusteinen oleskelu Suomessa. Tilaisuus on suunnattu ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjille.

Järjestäjä: OKM

Uudet nikotiinituotteet, kuten nikotiinipussit ja sähkösavukkeet eli vapet, kiinnostavat nuoria. Haasteena on, että tuotteet houkuttelevat myös urheilevia nuoria. Kutsumme kaikki urheiluseuratoimijat seminaariin: Päihteettömyys lasten ja nuorten seuratoiminnassa. Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita! Seminaarissa käsitellään ajankohtaisia päihdeilmiöitä sekä sitä, miksi ja miten vastuullisuus ja päihteettömyys tulisi huomioida lajiliittojen ja seurojen toiminnassa. Seminaari järjestetään yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, THL:n, Olympiakomitean, UKK-instituutin, Ehyt ry:n ja Syöpäjärjestöjen kanssa.

Järjestäjä: OKM, STM, THL

Tervetuloa tiistaina 21.5.2024 klo 9-11 Helsingin Tiedekulmaan (Yliopistonkatu 4) Nuorisobarometri 2023 -tutkimuksen julkaisutilaisuuteen. Tilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai seuraamalla tilaisuutta etäyhteydellä. Paikan päällä osallistuville on tarjolla aamukahvit klo 8.30 alkaen.

Järjestäjä: OKM

Tervetuloa Jatkuvan oppimisen digitaalinen palvelukokonaisuus (JOD) -hankkeen kaikille avoimeen webinaariin. Tilaisuudessa esittelemme erityisesti kehitteillä olevia yksilön ja ohjaajan palveluja.

Järjestäjä: OKM, TEM