Taidetoimikuntalaitoksen uudistaminen, tiedotustilaisuus

Torstai 14.12.2023 klo 9.30 –  11.00

opetus- ja kulttuuriministeriö

Taiteen edistämiskeskuksen yhteydessä olevan taidetoimikuntalaitoksen toimintaa ja rakennetta uudistetaan. Edellisestä taiteen edistämisjärjestelmän uudistuksesta on ehtinyt vierähtää 10 vuotta. On aika saattaa myös toimikuntalaitos vastaamaan nyky-yhteiskunnan ja talouden haasteisiin ja muutossuuntiin. Uudistustyön lähtökohtana on säilyttää se mikä on hyvää ja arvokasta, ja rakentaa uudella tavalla se, mikä muuttamalla paranee.

Käynnissä olevan uudistuksen taustamateriaalina käytetään kansainvälisiä käytäntöjä, vuonna 2020 valmistuneen arvioinnin sekä toimikuntalaitoksen jäsenistä koostuneen työpajan ja siihen liittyneen ennakkotehtävän tuloksia.  Valmistelun taustamateriaaleista koostettiin verkkoon kaksi erilaista toimikuntamallia, joita oli mahdollista kommentoida ja esittää jatkoideoita 16.11.- 4.12.203 välisenä aikana. Taustamateriaalin ja verkkotyöskentelyn tuloksia esitellään opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä tiedotustilaisuudessa 14.12. klo 9.30-11.00.

Tilaisuuden ohjelma:

9.30                  Tilaisuuden avaus, johtaja Minna Karvonen, opetus- ja kulttuuriministeriö
9.40                  Verkkoaivoriihen tulokset, varatoimitusjohtaja Tuomo Lähdeniemi, Fountain Park
10.00                Kommenttipuheenvuoro, johtaja Kaisa Rönkkö, Taiteen edistämiskeskus
10.10                Keskustelu
10.50                Miten tästä eteenpäin, kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, opetus- ja kulttuuriministeriö
11:00                Tilaisuus päättyy 

Tilaisuus järjestetään verkossa (striimataan) eikä tilaisuuteen osallistuminen edellytä ennakkoilmoittautumista. Liity tästä striimiin.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, järjestöt ja yhteisöt