Hyppää sisältöön

Erityisavustus mediakasvatuksen ja medialukutaidon edistämiseen

Avustus

Erityisavustukset mediakasvatuksen ja medialukutaidon edistämiseen on siirretty Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) jaettavaksi keväästä 2024 lähtien.

https://kavi.fi/mediakasvatus/

Avustus on tarkoitettu mediakasvatuksen ja medialukutaidon sekä turvallisen mediaympäristön edistämiseen Medialukutaito Suomessa -linjausten mukaisesti.

Linkki linjaukseen

Avustukset kohdennetaan valtakunnallisiin hankkeisiin, jotka vahvistavat kaiken ikäisten kansalaisten ja erityisryhmien (esim. maahanmuuttajat, erityistä tukea tarvitsevat tai syrjäytymisvaarassa olevat) mediakasvatusta ja kriittistä medialukutaitoa. Avustuksia voidaan osoittaa mm. alueellisten tai alakohtaisten mediakasvatussuunnitelmien kehittämiseen ja jalkauttamiseen, mediakasvatuksen arviointikäytäntöjen kehittämiseen, alueellisen verkostotyön kehittämiseen, mediakasvatusta ja medialukutaitoa edistävien hyvien käytäntöjen kehittämiseen ja levittämiseen sekä asiaa koskevan tiedon jakamiseen.

Kansallisen audiovisuaalisen instituutin (KAVI) mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö (MEKU) toimittaa hankehakemuksista lausunnon opetus- ja kulttuuriministeriölle päätöksenteon tueksi.

Hakuaika alkaa 22.3.2023 ja päättyy 28.4.2023 klo 16:15.

Avustuksiin voidaan käyttää enintään 250 000 euroa. Avustusta myönnetään yhteensä 2-3 konsortiohankkeelle. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustukseen sovelletaan seuraavia säädöksiä: Valtionavustuslaki (688/2001).

Lisätietoja

Kulttuuriasiainneuvos Silja Hakulinen, puh. 0295 330 202, [email protected]

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: a[email protected]

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta.