Hyppää sisältöön

Suomen elokuvasäätiön hallitukseen uusia jäseniä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 17.12.2012 7.58
Tiedote -

Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on nimittänyt Suomen Elokuvasäätiön hallituksen toimikaudelle 2013–2015. Nimityksissä on kyse säätiön hallituksen täydentäminen erovuorossa olleiden jäsenten tilalle.

Hallitukseen on nimetty (suluissa varajäsen) yhteistuotantojen tilaaja Erkki Astala (vastaava tuottaja Mikko Aromaa), ohjaaja Saara Cantell (ohjaaja Aku Louhimies), toimitusjohtaja Liisi Jauho (toimitusjohtaja Kimmo Lohman), ohjelmapäällikkö Matti Paunio (tuottaja Kaisa Herlevi), tuottaja Liisa Penttilä (tuottaja Petri Jokiranta) ja toimitusjohtaja Antti Toiviainen (elokuvalevityksen johtaja Katariina Nyman).

Suomen elokuvasäätiön (SES) sääntöjen mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö nimittää, elokuva-alan keskeisiä tahoja kuultuaan, kolme kalenterivuotta kestäväksi toimikaudeksi hallituksen puheenjohtajan sekä vähintään viisi, enintään kahdeksan jäsentä ja näille henkilökohtaiset varajäsenet. Puheenjohtajalle ei nimetä varajäsentä. Jäsenet nimitetään korkeintaan kahdeksi peräkkäiseksi toimikaudeksi, ja heidän tulee olla elokuvan toimialan asiantuntijoita.

Nykyisen hallituksen puheenjohtajan ja muut jäsenet opetus- ja kulttuuriministeriö nimesi joulukuussa 2010. Tuolloin Suomen elokuvasäätiön puheenjohtajaksi kaudelle 2011–2013 nimitettiin Georg Dolivo ja jäseneksi Liisa Akimoff ja hänen varajäsenekseen Virpi Suutari.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Leena Laaksonen (OKM), puh. 0295 3 30175