Hyppää sisältöön

Nuorisotyön tunnustuspalkinto Seija Laitiselle

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2023 15.42
Tiedote
Henni Axelin (vas.) ja Seija Laitinen. Kuva: Salla Merikukka, Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry.

Nuorisotyön tämänvuotisen tunnustuspalkinnon on saanut Pieksämäen kaupungin nuoriso- ja hyvinvointikoordinaattori Seija Laitinen. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto jaettiin valtakunnallisessa NUORI2023-tapahtumassa, joka järjestettiin Jyväskylässä 18.–20.4.2023. Nuorisotyön tunnustuspalkinto myönnettiin nyt 22. kerran.

Nuorisotyön tunnustuspalkinnon raati katsoo, että Seija Laitinen on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla kehittänyt nuorisotyötä vaikuttavammaksi erityisesti Savon alueella. Hänen työnsä nuorisoalalla on ollut esimerkillistä, jatkuvasti kehittävää ja rohkeasti uutta kokeilevaa. Laitisen elämäntyöllä on ollut erittäin merkittävä positiivinen vaikutus nuorten hyvinvoinnin ja nuorisotyön aseman vahvistamisessa.

Palkintoperusteluissa mm. todetaan, että Seija Laitisen ansiosta nuorisotyö on näkyvä ja tunnustettu osa Pieksämäen toimintaa ja palveluja. Valtakunnallisessa vertailussa Pieksämäellä on runsaasti nuorten palveluita, joiden kaikkien kehittämisessä Seija Laitisella on ollut merkittävä, useimmiten johtava rooli. 

Seija Laitinen on nuorisotyöllisen työotteen vahva ja näkyvä puolestapuhuja. Työssään Seija Laitinen on aina verkostoitunut laajasti ja nähnyt tärkeäksi yhteistyön eri hallintokuntien ja viranomaisten kesken niin paikallisella kuin maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Seija Laitinen tekee ja johtaa esimerkillistä, monialaista lasten ja nuorten hyvinvointityötä Pieksämäellä. Kunnan ja alueen sisäisissä verkostoissa hän nostaa nuorten asioita esille, pitää nuorten palvelujen puolia, kehittää uutta ja hakee toimintoihin hankerahoituksia, joilla saadaan lisäresurssia nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. 

Seija Laitinen on ottanut elämäntehtäväkseen nuorten elinolosuhteiden parantamisen. Laitiselle nuoret ovat aina etusijalla: hän kuuntelee tarkalla korvalla, mitä nuorille kuuluu, ja mitä he toivovat elämäänsä. Hän on aina valmis uudistamaan toimintaa nuorten hyvinvoinnin kehittämiseksi ja kannustaa myös työntekijöitään kehittämään ja kehittymään. Verkostoissa ja työyhteisössä Seija Laitinen toimii aina reilusti, on aina työntekijöidensä puolella ja huolehtii kaikkien hyvinvoinnista sekä ymmärtää erilaisuuden voiman. Hänellä on erityinen taito kohdata ihmiset.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto

Nuorisotyön tunnustuspalkinto on näkyvä tunnustus merkittävästä työstä nuorisotoimialalla. Palkinnolla nostetaan esiin toimijoita, jotka ovat poikkeuksellisen merkittävällä tavalla kehittäneet nuorisoalan toimintaa entistä vaikuttavammaksi. Se voi olla tunnustus tehdystä työstä, mutta myös kannustus kehittää edelleen ennakkoluulottomasti uutta nuorisotyössä.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto jaetaan vuorovuosin nuorisoalalla toimivalle henkilölle ja yleishyödylliselle järjestölle tai muulle yhteisölle. Palkinnosta päätti nuorisoasioista vastaava ministeri Petri Honkonen kuultuaan palkintoraatia. Palkintoraatiin kuuluvat nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Nuorisotutkimusseuran, Kuntaliiton sekä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen edustajat.

Lisätietoja:

  • johtaja Henni Axelin, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 330205
Nuoriso Petri Honkonen