Hyppää sisältöön

Tekijänoikeusfoorumissa keskustellaan politiikkalinjauksista

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 16.11.2012 13.23
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriön järjestämässä tekijänoikeusfoorumissa maanantaina 19.11. käsitellään valmisteilla olevia tekijänoikeuspolitiikan linjauksia ja niiden yhteydessä esiin nousseita kysymyksiä.

Tekijänoikeusfoorumi toimii keskustelu- ja tietojenvaihtofoorumina, johon osallistuu mm. tekijänoikeuden haltijoita, tekijänoikeuksien käyttäjätahoja ja kuluttajanäkökulman edustajia. Tämänkertaisessa foorumissa keskitytään tekijänoikeuspolitiikan linjauksiin, joiden valmisteluun tilaisuudessa käytävältä keskustelulta odotetaan näkökohtia ja aineksia.

Tekijänoikeuspolitiikan linjausten valmistelun tueksi opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi kesäkuussa keskustelumuistion, joka lähetettiin lausuntokierrokselle 190 taholle. Luonnoksesta saatiin yhteensä 85 lausuntoa ja kommenttia.

Linjausten jatkovalmistelua on tarkoitus jatkaa lausuntojen pohjalta tekijänoikeusfoorumissa käydyn keskustelun sekä poliittisen linjavedon tuella. Lausuntokierroksen annista on keskusteltu myös tekijänoikeusasioiden neuvottelukunnassa.

Suomen Elokuvasäätiön auditoriossa maanantaina 19.11. klo 13-16 järjestettävän Tekijänoikeusfoorumin avaa kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Tilaisuuden tarkempi ohjelma ja aineistoja on saatavilla ministeriön verkkosivuilta. Tilaisuuden antiin voi tutustua myös verkossa suorana tai jälkikäteen.

Linkkejä ja lisätietoa: