Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeriössä selvitetään organisaatiouudistusta kahdella osastolla

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 26.4.2022 14.18
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö selvittää mahdollista uudistusta kahden osastonsa osastojakoon. Selvityksen kohteena on nykyisen kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston sekä nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston mahdollinen yhdistäminen. Mikäli yhdistämiseen päädytään, alustavan aikataulun mukaan uusi osasto voisi aloittaa loppuvuodesta 2022.

Selvityksellä ja mahdollisella organisaatiomuutoksella haetaan rakennetta ja toimintatapoja, jotka parhaalla mahdollisella tavalla edistäisivät toimialojen kehittämistä ja muun muassa avustusprosessien yhtenäistämistä. Valmistelu käynnistyy yhdessä henkilöstön kanssa. 

Ministeriön eri osastojen ja yksikköjen tehtävät kuvataan työjärjestyksessä. Tällä hetkellä opetus- ja kulttuuriministeriössä on viisi osastoa sekä koko ministeriö yhteisiä tehtäviä hoitavia yksikköjä. 

Osastojen tehtävänä on huolehtia toimialansa yleisistä edellytyksistä ja strategisesta kehittämisestä. Osastojen vastuulla on valmistella mm. toimialansa säädökset, toimintaan ja talouteen liittyvät asiat sekä valtionosuuksia ja -avustuksia koskevat asiat.

Nykyisen kulttuuri- ja taidepolitiikan osaston toimialaan kuuluvat mm. taide, kulttuuri sekä evankelis-luterilaista kirkkoa, ortodoksista kirkkoa ja muita uskonnollisia yhdyskuntia koskevat asiat. Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston toimialaan kuuluu mm.  liikunta, liikuntapolitiikan yhteensovittaminen valtionhallinnossa, nuorisotyö ja -politiikka sekä opintotuki.

Lisätietoja: kansliapäällikkö Anita Lehikoinen, p. 0295 330 182