Hyppää sisältöön

Hankeavustus lukemisen ja lukutaidon edistämiseen vankiloissa

Avustus

Hankeavustus on tarkoitettu yleisille kirjastoille lukupiiritoiminnan sekä lukutaidon kehittymiseen ja kirjallisuuden harrastamiseen tähtäävän toiminnan järjestämiseen vangeille. 

Avustus voi koskea toimintaa, jota järjestetään Suomen 15 suljetussa vankilassa sekä kahdessa avovankilassa (Käyrä, Huittinen) oleville vangeille. Avustus on tarkoitettu käytettäväksi työhön, jossa yleisen kirjaston työntekijä suunnittelee ja toteuttaa vankilaa kohden yhden päivän viikossa lukupiiritoimintaa ja muita lukutaidon kehittymiseen ja kirjallisuuden harrastamiseen tähtääviä toimia vangeille.

Avustuksia voivat hakea kunnat/kunnalliset kirjastot. Tavoitteena on kuntien yhteistoimintahankkeet. Toiminnalle on pyrkimyksenä nimetä yksi koordinoiva toimija, jonka vastuulla on toiminnan koordinointi, yhteistyöverkostojen kokoaminen ja niiden toiminnan tukeminen sekä toiminnasta tiedottaminen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä 200 000 euroa. Avustusta voi käyttää enintään myöntövuotta seuraavan vuoden loppuun saakka. 

Hakuaika alkaa 2.10.2023 ja päättyy 30.10.2023 klo 16:15.

Päätökset pyritään tekemään marraskuussa.

Avustuksiin sovelletaan valtionavustuslakia (688/2001) ja lakia yleisistä kirjastoista (1492/2016).

Lisätietoja

Leena Aaltonen, [email protected], puh: 02953 30344

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: 
[email protected]

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta: https://okm.fi/avustukset