Hyppää sisältöön

Korona-avustusta haettavissa taiteen perusopetuksen ylläpitäjille

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2020 14.21
Tiedote
Lapsi käsittelee savea.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut lisärahoitushaun muille kuin opetustuntikohtaisen valtionosuuden piiriin kuuluville taiteen perusopetuksen ylläpitäjille koronapandemiasta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen.

Avustus on tarkoitettu tukemaan taiteen perusopetuksen jatkuvuutta ja vahvistamaan taiteen perusopetuksen ylläpitäjien vaikeutuneita edellytyksiä järjestää taiteen perusopetusta. 

Avustusta myönnetään ajalla 16.8.-31.12.2020 koronapandemiasta poikkeusolosuhteiden ja toiminnan rajoitusten vuoksi aiheutuneiden tai aiheutuvien kustannusten kattamiseen ja toiminnan kehittämistarpeisiin.  Avustusta on mahdollista käyttää 31.12.2020 saakka. 

Avustusta voi hakea joko toiminnan lisärahoituksena jo myönnettyyn yleisavustukseen tai erityisavustuksena, eli hankerahoituksena. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö voi käyttää avustuksiin yhteensä enintään 1,2 miljoonaa euroa edellyttäen, että eduskunta myöntää tarkoitukseen lisämäärärahat. 

Avustushaku päättyy 19.11.2020. Päätökset tehdään viimeistään joulukuussa.

Avustukset muille kuin opetustuntikohtaisen valtionosuuden piiriin kuuluville taiteen perusopetuksen ylläpitäjille koronapandemiasta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Hanna Koskimies, p. 0295 330 048

Aikaisemmin myönnetyt erityisavustukset muille kuin opetustuntikohtaisen valtionosuuden piiriin kuuluville taiteen perusopetuksen ylläpitäjille koronapandemiasta aiheutuvaan lisärahoitustarpeeseen löytyvät opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta