Hyppää sisältöön

EU:n koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvosto kokoontuu 28.-29.11.

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 25.11.2022 7.17
Uutinen

Koulutuksesta, nuorisosta, kulttuurista sekä urheilusta vastaavat EU:n ministerit kokoontuvat Brysselissä 28.-29. marraskuuta.

Suomen valtuuskuntaa johtaa tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen. Koulutus- ja nuorisoasiat käsitellään 28.11. ja kulttuuri- ja urheiluasiat 29.11.

Koulutus

Neuvosto hyväksynee ”Tie koulutusmenestykseen”-suosituksen, jonka tarkoituksena on vähentää koulunkäynnin ja koulutuksen varhaista keskeyttämistä ja alisuoriutumista perustaidoissa. Lisäksi neuvosto hyväksynee päätelmät hyvinvoinnin tukemisesta digitaalisessa koulutuksessa. Neuvosto käy keskustelun eurooppalaisesta koulutusalueesta ja Venäjän Ukrainaan kohdistamasta hyökkäyksestä.

Nuoriso

Neuvosto hyväksynee suositukset sukupolvien välisen vuoropuhelun edistämisestä sosiaalisen yhteenkuuluvuuden vahvistamiseksi ja käy keskustelun Euroopan nuorison teemavuodesta 2022. 

Kulttuuri

Neuvosto hyväksynee päätöslauselman EU:n kulttuurin alan työohjelmaksi 2023–2026 sekä käy keskustelun solidaarisuuden ja tuen osoittamisesta Ukrainan kulttuurialalle ja kulttuuriperinnölle. Neuvosto saa myös tilannekatsauksen ehdotuksesta eurooppalaiseksi medianvapaussäädökseksi.

Urheilu

Neuvosto hyväksynee päätelmät kestävästä ja esteettömästä urheiluinfrastruktuurista. Lisäksi neuvosto käy keskustelun viimeaikaisista kriiseistä myös mahdollisuutena urheilun tulevalle kehitykselle.

Kokousaineistoja on saatavilla EU:n neuvoston viralliselta verkkosivustolta.

Kokouksien julkisia osuuksia voi seurata ministerineuvoston verkkosivuilla: Neuvosto suorina lähtetyksinä.

Lisätietoja:

koulutus: neuvotteleva virkamies Ulla-Jill Karlsson, p. 0295 330 141
nuoriso: erityisasiantuntija Eija Kauniskangas, p. 0295 330 477
kulttuuri: neuvotteleva virkamies Iina Berden, p. 0295 330 069
urheilu: kulttuuriasiainneuvos Juha-Pekka Suomi, p. 0295 330 354 
 

Koulutus Kulttuuri Liikunta Nuoriso Petri Honkonen