Ministeri Multala: Lääkäri- ja eläinlääkäripulaan vastataan historiallisilla koulutuslisäyksillä

20.6.2024 8.00
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Helsingin, Turun, Tampereen, Itä-Suomen ja Oulun yliopistot ovat sopineet lääkäri- ja eläinlääkärikoulutuksen koulutusmäärien pysyvästä lisäämisestä. Lääketieteen lisensiaatin tutkintoon johtavan koulutuksen aloittajamääriä lisätään jo vuoden 2024 sisäänotossa.

Suomi liikkeelle -ohjelma kannustaa lisäämään liikettä arkeen

18.6.2024 13.01
OKM STM VNK
Hallitusohjelmaan sisältyvä Suomi liikkeelle -ohjelma haastaa sidosryhmät yhdessä edistämään työssä ja arjessa liikkumista. Ohjelman tavoitteita ja toimenpiteitä esiteltiin 18.6.2024 Helsingissä.

Suomalaisnuoret OECD-maiden kärkeä PISA 2022 -tutkimuksen luovan ajattelun sisältöalueella

18.6.2024 10.55
OKM
OECD:n PISA 2022 -tutkimuksen luovan ajattelun osuuden tulokset julkaistiin 18.6.2024. Tutkimuksessa selvitettiin, miten 15-vuotiaat nuoret eri maissa osaavat tuottaa erilaisia ratkaisuja arkipäivän ongelmatilanteissa. Suomessa nuorten luovan ajattelun osaaminen on korkeatasoista, ja erityisesti tytöt ovat luovan ajattelun huippuja. Opetusministeri Anna-Maja Henriksson iloitsee suomalaisnuorten hyvistä tuloksista ja siitä, että Suomessa koulujen väliset erot luovassa ajattelussa ovat pieniä.

Talvilajien urheilija-apurahat myönnetty

11.6.2024 10.42
OKM
Urheilusta vastaava ministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt 76 talvilajien urheilijalle urheilija-apurahan. Ministeri myönsi urheilijoille yhteensä 766 000 euroa. Korkeimman, 20 000 euron apurahan sai 13 urheilijaa. 10 000 euroa sai 32 ja 6 000 euroa 31 urheilijaa.

Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot taitaville ja rohkeille yhteiskunnallisille keskustelijoille

4.6.2024 11.30
OKM
Vuoden 2024 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon saajia yhdistää syrjään jääneiden aiheiden esiin nostaminen, luutuneiden asenteiden ravistelu ja kansainvälisen näkökulman tuominen suomalaiseen julkisuuteen. Palkittuja on tänä vuonna kahdeksan.

Pyöreän pöydän aiheena monikielisten nuorten osallisuus ja harrastaminen

19.6.2024 15.31
OKM
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist tapasi keskiviikkona 19. kesäkuuta kaupunkien, eri järjestöjen ja nuorten edustajia pyöreän pöydän tilaisuudessa, jonka aiheena oli monikielisten nuorten osallisuus ja harrastusmahdollisuudet. Tilaisuuden tavoitteena oli keskustella ja kerätä konkreettisia toimenpiteitä monikielisten nuorten osallisuuden ja harrastusmahdollisuuksien parantamiseksi.

Monipuolinen kulttuurielämä on sivistysvaltion tunnusmerkki

3.6.2024 13.42
OKM
Suomalaisen kulttuurin voima on monimuotoisuudessa. Jokainen paikkakunta, jokainen yhteisö, jokainen meistä kantaa mukanaan omaa ainutlaatuista käsitystään kulttuurimme helmistä. On tärkeää tunnistaa ja arvostaa näitä piirteitä, jotka tekevät kulttuuristamme rikkaan ja monipuolisen.

Tutustu myös

Ministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Opetusministeri
Sari Multala
Sari Multala
Tiede- ja kulttuuriministeri
Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist
Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri