Ministeri Multala: Lukulahja lapselle -ohjelma jatkuu

24.11.2023 15.58
OKM
Hallitus antoi torstaina 23. marraskuuta eduskunnalle esityksensä vuoden 2024 talousarvioesityksen täydentämisestä ja päätti vahvistaa Lukulahja lapselle -ohjelmaa 350 000 eurolla. Hallituksen tavoitteena on vakiinnuttaa ohjelma.

Ministerityöryhmä sopi Suomi liikkeelle -ohjelman rahoituksesta ensi vuodelle

24.11.2023 13.00
OKM
Suomi liikkeelle -ohjelmaa ohjaava ja seuraava Liikunnallisen elämäntavan ja toimintakyvyn ministerityöryhmä linjasi kokouksessaan ohjelman vuotuisen 20 miljoonan euron budjetin pääkohdennukset vuodelle 2024.

Lähes 14 miljoonaa myönnetty avustuksina turvattomista oloista tulleiden lasten varhaiskasvatukseen

23.11.2023 14.44
OKM
Opetusministeri Anna-Maja Henriksson on myöntänyt 13,7 miljoonaa euroa valtionavustusta turvattomista oloista tulleiden lasten varhaiskasvatukseen. Avustukset koskevat vuonna 2023 järjestettyä varhaiskasvatusta.

Lapsenpäivä-palkinnot Turun Nuorelle Teatterille ja Race Horse Companylle

20.11.2023 11.24
OKM
Ministeri Multala palkituidan kanssa.
Palkinnot jakoi tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala maanantaina Helsingissä.
Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala on myöntänyt Lapsenpäivä-palkinnon Turun Nuori Teatteri - Åbo Unga Teater ry:lle ja Race Horse Company:lle. Molemmat palkitut saivat 9 000 euroa.

Ehdotukset ammatillisten tutkintojen kehittämiseksi edistävät jatkuvaa oppimista

16.11.2023 11.30
OKM
Ammatillisten tutkintojen kehittämiseen asetetun työryhmän loppuraportti on valmistunut. Ns. Tutke 4 -työryhmä esittää yhteensä 26 keinoa, joiden se katsoo edistävän jatkuvaa oppimista ja lisäävän ammatillisen koulutuksen joustavuutta. Työryhmä on hakenut keinoja laajentaa tutkintoa lyhyempien osaamiskokonaisuuksien tarjontaa. Esitykset on suunnattu koulutuksen järjestäjille, Opetushallitukselle sekä opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen haku käynnissä

27.11.2023 14.05
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen haun. Hakukierros on järjestyksessään neljäs ja samalla viimeinen. Rakennetuen avustuksia on haettavana yhteensä noin kolme miljoonaa euroa.

Ylimääräisten urheilijaeläkkeiden määräraha kasvaa

23.11.2023 14.32
OKM
Hallitus antoi 23. marraskuuta esityksensä vuoden 2024 talousarvioesityksen täydentämisestä. Esitykseen sisältyy 30 000 euron määrärahalisäys ylimääräiseen urheilijaeläkkeeseen. Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist pitää tärkeänä, että tulevana vuonna opetus- ja kulttuuriministeriö voi myöntää muutamia uusia urheilijaeläkkeitä.

Seuraa meitä

         

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Opetusministeri
Sari Multala
Sari Multala
Tiede- ja kulttuuriministeri
Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist
Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri