Verkkoaivoriihi toisen asteen koulutuksen tulevaisuudesta

28.9.2023 11.27
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt verkkoaivoriihen lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi. Verkkoaivoriihen tuottaa Fountain Park ja esitettävät kysymykset perustuvat hallitusohjelman tavoitteisiin.

Turvattomista oloista tulleiden lasten varhaiskasvatukseen haettavissa 60 miljoonaa vuodelle 2023

21.9.2023 12.18
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut valtionavustushaun, jossa kunnat voivat hakea 60 miljoonaa euroa turvattomista oloista tulleiden kotikunnattomien lasten varhaiskasvatuksen järjestämisen kustannuksiin. Avustuksella voidaan korvata 1.1.-31.12.2023 syntyneitä järjestämiskustannuksia. Hakuaika päättyy 31.10.2023.

Uudet valtion nuorisoneuvosto sekä arviointi- ja avustustoimikunta asetettu

13.9.2023 13.56
OKM
Valtioneuvosto on asettanut uuden valtion nuorisoneuvoston sekä arviointi- ja avustustoimikunnan. Molempien nelivuotiset toimikaudet alkavat 14.9.2023.

Orpon hallitus budjettiriihessä: Nyt Suomea ryhdytään kääntämään kestävän kasvun uralle

19.9.2023 21.19
LVM MMM OKM OM PLM SM STM TEM UM VM VNK YM
Sari Essayah, Riikka Purra, Petteri Orpo ja Anna-Maja Henriksson
Pääministeri Petteri Orpon hallitus on ensimmäisessä budjettiriihessään päättänyt ratkaisuista, joilla Suomea lähdetään kääntämään kestävän kasvun uralle. Hallitus käynnistää työllisyyttä ja kasvua vauhdittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myönteiset vaikutukset julkiseen talouteen näkyvät lähivuosina. Lisäksi hallitus päätti sopeutustoimista.

Budjettiriihestä historialliset panostukset tutkimukseen ja lisärahoitusta korkeakoulutukseen

20.9.2023 13.25
OKM
Hallituksen ensimmäinen budettiriihi on nyt käyty ja tulokset ovat tieteen ja koulutuksen kannalta erinomaiset. Synkkenevästä taloustilanteesta huolimatta pääsemme nyt toden teolla töihin, kääntämään suomalaisten koulutustasoa nousuun sekä panostamaan tutkimukseen ja kehitystoimintaan.

Vuoden 2023 liikunnan tasa-arvopalkinnot kuntien haettavissa

15.9.2023 8.52
OKM
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää vuorovuosin Piikkarit-palkinnon sukupuolten välisen tasa-arvon ja Liikunnan yhdenvertaisuuspalkinnon yhdenvertaisuuden edistämisestä liikunnassa ja urheilussa. Vuonna 2023 myönnetään Piikkarit-palkinto, jossa palkitaan kuntien työstä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi liikunnassa ja urheilussa. Haku päättyy 29.9.2023. Palkinnon jakaa liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist marraskuun lopussa Helsingissä.
Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) vastaa osana valtioneuvostoa koulutus-, tiede-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikasta.

Tutustu ministeriöön

Hallinnonalan virastot

Hallinnonalan virastot

Ministeriön hallinnonalan toimijoita ovat mm. Opetushallitus, Suomen Akatemia, arkistolaitos ja Taiteen edistämiskeskus

Tutustu hallinnonalaan

Ministerit

Anna-Maja Henriksson
Anna-Maja Henriksson
Opetusministeri
Sari Multala
Sari Multala
Tiede- ja kulttuuriministeri
Sandra Bergqvist
Sandra Bergqvist
Liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri