Hyppää sisältöön

Urheiluministeri Terho: Liikuntapoliittisen selonteon valmistelu käynnistyy

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 10.10.2017 11.35
Tiedote
Ministeri Terho toivoo, että eduskunnalle annettava selonteko mahdollistaa perusteellisen keskustelun liikuntapolitiikasta.

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho on käynnistänyt liikuntapoliittisen selonteon valmistelun. Selonteko annetaan eduskunnalle vuoden 2018 aikana.

- Pyynnöstäni valmisteltavassa selonteossa linjataan valtion liikuntapoliittisia tavoitteita ja toimenpiteitä. Haluan, että liikunnan ja urheilun merkityksestä sekä kehittämisestä käydään perusteellinen keskustelu eduskunnassa, sanoo eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho. 

- Selonteossa käsitellään valtion ohjauskeinojen vaikuttavuuden kehittämistä, ja esimerkiksi sitä, miten nuoria urheilijoita voitaisiin tukea paremmin tai vähävaraisten perheiden liikuntamahdollisuuksia edistää.

Liikuntapoliittisen selonteon laatimista esitti kansanedustaja Harry Harkimon johdolla työskennellyt liikunnan ohjausmekanismeja tarkastellut työryhmä, joka luovutti ehdotuksensa syyskuussa.  - Työryhmän muut esitykset käydään läpi selonteon laatimisen yhteydessä, toteaa ministeri Terho.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jo aiemmin tänä vuonna tilannut kaksi asiantuntijaselvitystä liikunnan avustusjärjestelmiin ja niiden vaikuttavuuteen liittyen. Nämä selvitykset valmistuvat vuoden 2018 alussa.

- Arvioimme näiden asiantuntijaselvitysten ja Harkimon työryhmän annin yhtenä kokonaisuutena, sanoo ministeri Terho.

- Vuonna 2018 päättyy myös hallituksen kolmivuotinen Liikkuva koulu -kärkihanke, joka on onnistunut erinomaisesti. Liikuntapoliittisen selonteon yhteydessä voimme sitten arvioida tämänkin hankkeen tuloksia ja mahdollisia jatkotarpeita, toteaa ministeri Terho.

Lisätietoja:

- ylijohtaja Esko Ranto, p. 02953 30115
- ministerin erityisavustaja Toni Ahva, p. 02953 30340

Muualla verkossa:

Työryhmä esittää parlamentaarisen liikuntapoliittisen selonteon laatimista OKM tiedote 12.9.2017

Liikkuva koulu -kärkihanke