Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen myönsi liikunnan ansioristit ja -mitalit

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 27.2.2017 9.01
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt yhteensä 302 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin kymmenen, ansioristejä 110, ansiomitaleja kullatuin ristein 69 ja ansiomitaleja 113 kappaletta.

Tänä vuonna ansioristin kultaisena saivat Päivi Ahlroos-Tanttu (Helsinki), Risto Fagerholm (Helsinki), Pirkko
Heinonen
(Lahti), Timo Hirvonen (Helsinki), Stina Koivisto (Lohja), Lauri Laakso (Jyväskylä), Markku Lehtola (Tampere), Antti Peltoniemi (Seinäjoki), Tarja Rasimus-Järvinen (Jyväskylä) ja Martti Sipilä (Turku).

Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.
 
 - Liikunnan ja urheilun ansiomerkkejä voidaan myöntää paikallisissa urheiluseuroissa, alueellisissa liikuntajärjestöissä, valtakunnallisissa lajiliitoissa tai liikunnan kansainvälisissä tehtävissä aktiivisesti toimineelle henkilölle, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.
 
- Vapaaehtoistoiminta on keskeinen voimavara seurojen ja liikuntaorganisaatioiden toiminnassa. Kymmenien tuhansien vapaaehtoisten avulla lasten ja nuorten liikunnan harrastamisen kustannuksia on pystytty alentamaan, jotta jokainen lapsi pääsisi mieluisan liikuntaharrastuksen piiriin. On tärkeää pitää talkootyöhön osallistuminen houkuttelevana tulevaisuudessakin. Myönnetyt ansioristit ja -mitalit ovat ministeriön osoittama kiitos arvokkaasta työstä, ministeri jatkaa.

Lista ansioristin ja -mitalin saaneista

Lisätietoja:
- hallinnollinen avustaja Päivi Wathén, opetus- ja kulttuuriministeriö, p. 0295 3 30341

Liikunta Sanni Grahn-Laasonen