Hyppää sisältöön

Valtakunnallinen Koululaiskysely käynnistynyt

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2022 10.07
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on käynnistänyt järjestyksessä viidennen valtakunnallisen Koululaiskyselyn lasten ja nuorten harrastustoiveista koulupäivän yhteydessä. Koululaiset valitsevat mieleiset harrastuksensa 81 harrastuksen valikoimasta. Valtakunnallinen Koululaiskysely on osa Harrastamisen Suomen mallin toteutusta. Vastausaikaa on 16.11. asti.

Koululaiskysely on lähetetty maamme ala- ja yläkoulujen rehtoreille ja se on tarkoitettu perusopetuksen vuosiluokkien 1–9 oppilaille. Koululaisilta kysytään toiveharrastusten lisäksi, mitä harrastuksia he haluaisivat kokeilla.   

Harrastamisen Suomen mallin toteutus perustuu koululaisten harrastustoiveisiin. Kuntien tulee valita ja järjestää harrastukset kuulemisesta saatavien tulosten pohjalta. Harrastukset järjestetään koulun tiloissa tai muissa tiloissa kuten urheiluhallilla tai museossa. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön Koululaiskysely on osallistujamäärällä mitattuna maamme merkittävimpiä lasten ja nuorten kuulemisen välineitä. Edellisen kerran opetus- ja kulttuuriministeriö toteutti koululaiskyselyn vuonna 2020. Silloin siihen vastasi 215 000 oppilasta.

Kyselyn tulokset julkaistaan joulukuussa ja ne on katsottavissa ministeriön verkkosivulta.

Lisätietoja: neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM, p. 0295 330 069

#Koululaiskysely #SuomenMalli

Muualla verkossa

Koulutus Liikunta Nuoriso