Hyppää sisältöön

Toisen asteen koulutuksen karttasovellus koulutuksen järjestäjien ja koulutuksesta kiinnostuneiden hyödynnettäväksi

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 7.8.2023 11.28
Uutinen

Opetushallinnon tietovaranto Vipusessa on julkaistu lukiokoulutusta ja ammatillista koulutusta havainnollistava karttasovellus. Uudesta sovelluksesta löytyy tietoja koulutuksen järjestäjistä ja toimipisteistä esimerkiksi opiskelijoiden määrän, iän ja äidinkielen sekä ammatillisen koulutuksen alojen mukaisesti.

Karttasovelluksen avulla voi vertailla opiskelijamääriä ja järjestäjärakennetta ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen välillä toisin kuin valtaosassa tilastopalvelu Vipusen muissa raporteissa.

- Karttasovellus on tarkoitettu kaikille lukiokoulutuksesta ja ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille ja toivomme sille laajaa käyttäjäkuntaa, kertoo sovelluksen suunnittelusta vastannut asiantuntija Johannes Peltola.

Vipusen karttasovellus pohjautuu Opetushallituksen Koski-tietovarannon tietoihin.

Sovellus kuvaa kartalla kunkin tilastovuoden aikana järjestettyä ammatillista koulutusta, lukiokoulutusta sekä ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen järjestäjien järjestämää tutkintoihin valmentavaa TUVA-koulutusta koulutuksen järjestäjä-, oppilaitos- ja toimipistetasolla. Organisaatioiden sijaintitiedot haetaan karttaan Opintopolun Organisaatiopalvelusta.

Koulutuksen järjestäjät voivat hyödyntää karttasovellusta mm. oman toimintansa suunnitteluun. Kartan lisäksi sovelluksessa esitetään organisaatioiden määrän kehitys, opiskelijoiden kokonaismäärän kehitys ja opiskelijoiden määrän jakautuminen ammatillisen koulutukseen ja lukiokoulutukseen.

Opiskelijat ja toimipisteet, oppilaitokset sekä järjestäjät kartalla on julkaistu sekä ammatillisen koulutuksen että lukiokoulutuksen opiskelijaraportteja sisältävillä sivuilla.

Lisätietoja: asiantuntija Johannes Peltola, p. 0295 330 292

Ammatillinen koulutus Koulutus Yleissivistävä koulutus