Hyppää sisältöön

Taiteen edistämiskeskusta koskeva arviointi lausunnolle

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2021 14.34
Uutinen
Taike-Gaala 27.11.2018. Kuva: Musta&Valkoinen/Rasmus Hartikainen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt lausunnolle Taiteen edistämiskeskusta koskevan arvioinnin. Ministeriö kerää lausuntoja ja kommentteja arvioinnista 20.5.2021 asti.

Opetus- ja kulttuuriministeriö teetti arvioinnin Taiteen edistämiskeskuksen ja sen yhteydessä toimivien luottamuselinten toiminnan laadusta sekä vaikuttavuudesta. Myös organisaatiorakenteen tarkoituksenmukaisuutta arvioitiin. Lähtökohtana on toimialan kehittäminen. Arviointi kohdistui lakisääteisten tehtävien hoitamiseen. Arvioinnin toteutti Frisky & Anjoy Oy.

Arviointi osoittaa, että Taiteen edistämiskeskusta pidetään asiantuntevana, osaavana ja suorituskykyisenä taiteen edistämisen virastona. Nuorena virastona Taiteen edistämiskeskuksella on kuitenkin ollut jossain määrin vaikeuksia toimeenpanna viraston uudistuslinjauksia ja hallinnollisia prosesseja.

Arvioinnissa ehdotetaan, että Taiteen edistämiskeskuksen perustehtävää, tulevaisuuden visiota ja strategista asemointia tulee terävöittää. Myös viraston ohjausta ja johtamista tulee parantaa. Lisäksi ehdotetaan toimikuntalaitoksen rakenteen ja alueellisen toiminnan uudelleen organisointia sekä viraston kansainvälisen toiminnan parantamista.

Mitä seuraavaksi?

Lausunnoille lähteneen arvioinnin lausuntoaika päättyy 20.5.2021. Lausuntopyyntö on julkaistu osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi.

Lausuntokierroksen jälkeen valmistelu jatkuu virkamiestyönä.

Lisätietoja: kulttuuriasiainneuvos Katri Santtila, OKM, p. 0295 330 285, katri.santtila(at)minedu.fi