Hyppää sisältöön

Taide- ja kulttuurifestivaaleille korona-avustuksina reilut 2 miljoonaa euroa

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2021 9.11
Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt taide- ja kulttuurifestivaaleille korona-avustuksina yhteensä 2 067 300 euroa. Avustusta sai 22 tapahtumajärjestäjää. Avustusten tavoitteena on auttaa toimijoita jatkamaan ja kehittämään toimintaansa sekä ylläpitämään työllisyyttä.

Avustukset on tarkoitettu vakiintuneeseen ja ammattimaiseen taide- ja kulttuurifestivaalitoimintaan, jonka harjoittaminen on vaikeutunut tai estynyt koronarajoitusten tai suositusten vuoksi 1.6.–31.12.2021 välillä.

- Suomessa taide- ja kulttuurifestivaaleja on paljon, ja ne vaikuttavat vahvasti alueiden ja kaupunkien kulttuuriseen ja taloudelliseen menestykseen. Festivaalit työllistävät taiteilijoita ja muita luovan työn tekijöitä sekä erilaisten palvelujen tarjoajia sekä suoraan että välillisesti muun muassa matkailun kautta. Myönnetyillä avustuksilla tuemme festivaalitoiminnan elpymistä sekä toiminnan kehittämistä, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

- Festivaalit ovat usein alueellisesti hyvin merkittäviä toimijoita, jotka tekevät pieniäkin paikkakuntia tunnetuiksi jopa maailmanlaajuisesti. Usein festivaaleihin liittyy myös vapaaehtoistoimintaa, joka rakentaa yhteisöllisyyttä sekä lisää ihmisten hyvinvointia, Kurvinen jatkaa. 

Avustukset kuuluvat kulttuuri-, liikunta- ja tapahtuma-alan koronatukipakettiin, jolla tuetaan alojen elpymistä koronapandemiasta. Tukipaketin aiemmassa haussa ministeriö myönsi festivaaleille yhteensä noin 3,9 miljoonaa euroa alkuvuonna syntyneisiin tukitarpeisiin.

Myönnetyt avustukset

Lisätietoja: asiantuntija Eero Koski, p. 0295 330 228