Hyppää sisältöön

Korona-avustus taide- ja kulttuurifestivaaleille (2. haku 2021)

Avustus

Avustus on tarkoitettu vakiintuneeseen ja ammattimaiseen taide- ja kulttuurifestivaalitoimintaan, jonka harjoittaminen on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi 1.6.–31.12.2021.

Avustus on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille taide- ja kulttuurifestivaalitoimintaa harjoittaville yhteisöille, jotka eivät ole saaneet julkista tukea samalle ajalle samaan tarkoitukseen.

Avustuksiin voidaan käyttää enintään noin 3,6 miljoonaa euroa.

Valtionavustusta hakiessaan taide- ja kulttuurifestivaalien järjestäjä sitoutuu noudattamaan voimassa olevia COVID-19-pandemian leviämisen ehkäisemiseksi annettuja ohjeita, säännöksiä ja viranomaisten määräyksiä.

Hakuaika alkaa 29.9.2021 ja päättyy 13.10.2021 klo 16.15. Hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Älä jätä hakemuksen tekemistä viimeiseen haun aukiolopäivään 13.10.2021. Hakijayhteisöjen kannattaa varmistaa hyvissä ajoin, että yhteisön asiointivaltuudet ovat kunnossa, sillä hakemuksen lähettäminen on mahdollista vain tarvittavilla asiointivaltuuksilla. Asiointipalveluun tulee myös syöttää tarvittavat pakolliset yhteisön tiedot ennen kuin hakemuksen pystyy lähettämään (lisätietoa asiasta asiointipalvelun käyttöohjeessa).

Päätökset tehdään marras-joulukuussa 2021. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti asiointipalvelun kautta.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Anne Mattero, puh. 0295 330 313

Asiantuntija Eero Koski, puh. 0295 330 228

Sähköpostitse tulleisiin tiedusteluihin ministeriö ei välttämättä ehdi vastata ennen hakuajan päättymistä.

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta: http://minedu.fi/avustukset