Hyppää sisältöön

Opetusministeri Henriksson jakoi nuorten Pohjoismaiset Pioneerit -palkinnot

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 22.9.2023 7.38
Uutinen
Ministeri Henriksson jakaa palkintoja.
Ministeri Henriksson jakoi vuoden 2023 Pohjoismaiset Pioneerit –palkinnon mm. suomalaiselle Shahin Ahmadille.

Pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaava opetusministeri Anna-Maja Henriksson jakoi vuoden 2023 Pohjoismaiset Pioneerit –palkinnot Kööpenhaminassa 21. syyskuuta. Palkinto jaetaan nuorille tunnustuksena esimerkillisestä toiminnasta tasa-arvon, suvaitsevaisuuden ja yhdenvertaisuuden puolesta. Voittajien joukossa on suomalainen Shahin Ahmad. Muut palkinnonsaajat olivat Norjasta, Tanskasta ja Ruotsista.

− Pohjoismaiset Pioneerit verkosto on erinomainen esimerkki pohjoismaisesta yhteistyöstä. Tarvitsemme enemmän kuin koskaan hyviä esimerkkejä suvaitsevaisuudesta ja syrjimättömyydestä, ja tässä nuorilla on tärkeä rooli. Monimuotoinen, suvaitsevainen ja ihmisoikeuksia kaikille kunnioittava yhteiskunta on terve yhteiskunta, sanoi palkinnot jakanut opetusministeri Henriksson.

Pohjoismaiset Pioneerit (Nordic Pioneers) on nuorten oma verkosto, jonka tarkoituksena on lisätä turvallisuutta, ehkäistä syrjintää ja vahvistaa demokratiaa paikallistasolla. Palkinto juhlistaa näiden nuorten merkittäviä tekoja. Tänä vuonna palkituissa on turkulainen aktiivi Shahin Ahmad, joka on yksi HangFlow ry -nuorisojärjestön perustajista. HangFlow tarjoaa eritaustaisille nuorille turvallisia kohtaamispaikkoja ja yhdenvertaista vapaa-ajan viettoa sekä toimii yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta ja edistää avointa vuoropuhelua. 

Tunnustuspalkinnon kymmenen kärkiehdokasta kutsutaan mukaan mentoriohjelmaan, jossa heille tarjotaan henkilökohtaista opastusta ja neuvoja toimintansa kehittämiseen. Voittajiksi valitaan neljä alle 25 vuotiasta, jotka saavat jokainen 25 000 Tanskan kruunua.  

Pohjoismaiset pioneerit –palkinnon on perustanut vuonna 2021 Nordic Safe Cities –järjestö. Tänä vuonna palkintojenjakotilaisuuden isännöi Suomen Kööpenhaminan-suurlähetystö yhteistyössä Nordic Safe Cities –järjestön kanssa. Tilaisuuden pääpuhujana oli tänä vuonna opetusministeri Anna-Maja Henriksson.

Lisätietoja:
- opetusministerin erityisavustaja Anita Westerholm, puh. 0295330085
-  neuvotteleva virkamies Johanna Koponen, puh. 0295330003 
www.nordicsafecities.org 

Päivitys 25.9.2023: Täsmennetty, että palkinnon saanut Shahin Ahmad on yksi HangFlow perustajista.