Hyppää sisältöön

Ministerit Andersson ja Kosonen Euroopan parlamentin valiokunnan kuultavana

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 2.9.2019 8.49
Uutinen

Opetusministeri Li Andersson ja tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen ovat 4. syyskuuta Euroopan parlamentin kuultavina Brysselissä. Ministerit esittelevät Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteet kulttuuri- ja koulutusvaliokunnassa (CULT).

Painopisteitä ovat muun muassa jatkuva oppiminen, eurooppalainen koulutusalue, Erasmus+ ja Luova Eurooppa -ohjelmat, eurooppalaisen av-alan kilpailukyky, nuorisotyön laatu ja nuorisotyöntekijöiden koulutus sekä digitaalinen nuorisotyö, korruption vastainen taistelu urheilun alalla sekä lasten ja nuorten tuvallinen ympäristö urheilussa.

Koulutusneuvosto ja talous- ja rahoitusasioiden neuvosto ECOFIN tulevat järjestämään yhteisen kokouksen 8.11. aamupäivällä. Yhteiskokous on lajissaan ensimmäinen. Ministerit keskustelevat neuvostossa strategisen ohjelman toimeenpanoa koskevasta aiheesta: Vahva taloudellinen perusta Euroopalle koulutuksen vaikuttavuutta, tehokkuutta ja laatua tavoittelemalla. 

Kuulemiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajakautta. Valiokunnat voivat kuulemisten yhteydessä esittää ministereille kysymyksiä ajankohtaisista aiheista. Ministerit edustavat parlamenttikuulemisissa EU-puheenjohtajamaana ensisijaisesti koko EU:n neuvostoa.

Euroopan parlamentin viisivuotiskaudella suomalaisia ei ole jäsenenä kulttuuri- ja koulutusvaliokunnassa.

Valiokuntien kokoukset lähetetään suorana verkossa.

Lisätietoja: EU-koordinaattori Henrik Ruso, p. 02953 30161

Ministereiden haastattelupyynnöt Brysselissä: tiedottaja Eeva Laavakari, Suomen pysyvä edustusto EU:ssa, p. +32 473 531 340, [email protected]

Muualla verkossa