Hyppää sisältöön

Ministeri Kosonen EU:n koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvoston kokoukseen

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 19.11.2019 12.12
Tiedote
Suomen EU-puheenjohtajuustunnus

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen osallistuu EU:n koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvoston kokoukseen Brysselissä 21.-22. marraskuuta. Ministeri Kosonen johtaa puhetta neuvoston kokouksessa, jonka pääaiheita ovat kulttuuri ja kestävä kehitys, av-alan kilpailukyky, korruption vastainen taistelu urheilussa, lasten ja nuorten turvallinen ympäristö urheilussa, nuorisotyöntekijöiden koulutus ja digitaalinen nuorisotyö. Kulttuuri- ja urheiluasiat käsitellään 21. marraskuuta ja nuorisoasiat 22. marraskuuta.

Neuvoston kokouksessa on tarkoitus keskustella eurooppalaisen av-alan kilpailukyvystä, antaa päätelmät korruption vastaisesta taistelusta ja hyvästä hallinnosta urheilussa, lasten ja nuorten turvallisesta ympäristöstä urheilussa, digitaalisesta nuoristyöstä sekä nuorisotyöntekijöiden osaamisesta ja koulutuksesta. Lisäksi on tarkoitus antaa neuvoston päätöslauselma kulttuurin roolista kestävän kehityksen edistäjänä.

Varsinaisen kokouksen ohella neuvoston ohjelmassa on urheiluministerien lounas torstaina, jossa keskustellaan eurooppalaisen urheilumallin tulevaisuudesta. Perjantaina ohjelmassa on nuorisoministerien (trio-maat Romania, Suomi ja Kroatia) epävirallinen foorumi nuorisoedustajien kanssa, jonka aiheena liikkuvuus.

Kokouksen julkisia osuuksia voi seurata ministerineuvoston verkkosivuilla.

Koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvosto (EYCS)

Koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvoston (EYCS) käsittelemät politiikan alat kuuluvat jäsenmaiden vastuulle. EU:n tehtävänä näillä aloilla onkin toimia puitteina jäsenmaiden yhteistyölle sekä tietojen ja kokemusten vaihdolle yhteistä etua koskevista asioista.

EU pyrkii koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheilualan toimillaan vaalimaan Euroopan kulttuuriperintöä, tukemaan Euroopan kulttuurialaa ja luovia toimialoja, kannustamaan opiskelijoiden ja opettajien, nuorten ja nuorisotyöntekijöiden liikkuvuutta, nuorten osallistumista Euroopan demokratiaan rakentamiseen sekä edistämään liikuntaharrastusta ja sosiaalista osallisuutta sekä urheilun että nuorisotyön kautta.

Lisätietoja:

kulttuuri: neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 0295 330 067 ja kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä, p. 0295 330 222
urheilu: kulttuuriasiainneuvos Mikko Missi, p. 0295 330 028
nuoriso: kulttuuriasiainneuvos Seija Astala, p. 0295 330 066
ministerin haastattelupyynnöt: erityisavustaja Silja Silvasti, p. 050 349 7715

Muualla verkossa

Hanna Kosonen Kulttuuri Liikunta Nuoriso