Hyppää sisältöön

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen nykytilaa ja tulevaisuuden työvoimatarpeita kuvaavat väliraportit valmistuivat

opetus- ja kulttuuriministeriösosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.1.2022 8.46
Uutinen

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisfoorumin (KunFo) ensimmäisen vaiheen työn tuloksena syntyneet väliraportit on julkaistu. Tilannekuvaa sekä osaamis- ja työelämätarpeita kartoittavat raportit toimivat pohjana kehittämissuositusten laadinnassa.

Raportit esitellään opetus- ja kulttuuriministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön järjestämässä tilaisuudessa 20. tammikuuta. Raportit ovat:

KunFon toiminta käynnistyi toukokuussa 2021 ja heti alussa pidettiin erittäin tärkeänä saavuttaa foorumin jäsenten kesken yhteinen käsitys kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen nykytilasta sekä tulevista kuntoutusalan työvoimatarpeista ja muutostrendeistä.

Kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämisfoorumin tehtävänä on ennakoida ja kuvata kuntoutuksen osaamistarpeita sekä tehdä ehdotus siitä, miten koulutus- ja tutkimusjärjestelmää tulee kehittää vastaamaan kuntoutusalan tulevaisuuden tarpeita.

Foorumi laatii suunnitelman kuntoutuksen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämiseksi vuosille 2024–2030. Suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2023. Vuoden 2022 aikana foorumissa keskitytään kuntoutuksen koulutusta ja tutkimusta koskeviin kehittämissuosituksiin.

Foorumin työskentelystä ja sen jäsenistä löytyy tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta. Työskentelyä voi seurata myös Twitterissä tunnisteella #KunFo.

Lisätietoja:

  • Kehittämisfoorumin puheenjohtaja, tutkimusprofessori Anna-Liisa Salminen, p. 020 634 1303
  • Opetusneuvos Aija Töytäri, OKM, p. 0295 330 197