Hyppää sisältöön

Kulttuurin ja luovien alojen rakennetuen haku käynnissä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 10.6.2022 13.45
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuen haun. Rakennetuella edistetään kulttuuri- ja luovien alojen palveluiden sekä tuotanto- ja toimintamallien uudistamista ja digitalisaatiota. Hakuaika päättyy 31.8.2022.

Kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuella toteutetaan Suomen kestävän kasvun ohjelman yleistavoitteita sekä erityisesti pilari kolmen tavoitetta vauhdittaa kriisistä eniten kärsineiden alojen eli matkailun, luovan talouden ja tapahtuma-alan innovatiivista ja tutkimustietoa hyödyntävää uudistumista, toipumista ja kestävää kasvua.

Kulttuuri- ja luovien alojen rakennetuki sisältyy Suomen elpymis- ja palautumissuunnitelmaan, joka on osa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Suomen kestävän kasvun ohjelman mukaisesti rakennetuen tavoitteena on osaltaan myötävaikuttaa siihen, että luovien alojen työpaikat lisääntyvät ja että alojen osuus nousee merkittävästi nykyisestä 3,5 %:n BKT-osuudesta vuoteen 2026 mennessä. 

Rakennetuella autetaan kulttuuri ja luovien alojen yrityksiä, yhteisöjä ja muita toimijoita sopeutumaan koronapandemian vaikutuksiin ja vaikeasti ennakoitaviin olosuhteisiin sekä uudistamaan ja kansainvälistämään kulttuuri ja luovien alojen palveluita sekä tuotanto-, jakelu- ja yhteistyörakenteita.

Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on käytettävissään rakennetukiavustuksiin enintään 13,72 miljoonaa euroa. Rahoitusta myönnetään vaikuttavuudeltaan merkittäville hankkeille.
Avustusta voivat hakea taide- ja kulttuurialalla toimivat yritykset ja oikeuskelpoiset yhteisöt sekä kunnat ja kuntayhtymät.

Kesällä hakuklinikoita

Ministeriö järjestää kesällä hakuklinikoita, joissa keskustellaan avoinna olevasta hausta ja hakemisesta, kerrotaan tarkemmin haun sisällöstä ja vastataan hakuun liittyviin kysymyksiin. Hakuklinikat järjestetään Teamsissa. Klinikoiden aikataulu löytyy ministeriön tapahtumakalenterista.

Hakuilmoitus: Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuki

Lisätietoja:

  • asiantuntija Elina Mäkelä, p. 029 5330 329
  • neuvotteleva virkamies Kimmo Aulake, p. 029 5330 067
  • asiantuntija Sanna Käyhkö, p. 029 5330 111
  • johtaja Minna Karvonen, p. 029 5330 142
  • kulttuuriasiainneuvos Tapani Sainio, p. 029 5330 336

Euroopan unionin rahoittama - NextGenerationEU.