Hyppää sisältöön

Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen haku käynnissä

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2023 14.05
Uutinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuen haun. Hakukierros on järjestyksessään neljäs ja samalla viimeinen. Rakennetuen avustuksia on haettavana yhteensä noin kolme miljoonaa euroa.

Avustus on tarkoitettu hankkeisiin, joissa kehitetään innovatiivisia palveluja sekä tuotanto- ja toimintamalleja taide- ja kulttuurialla. Avustusta voivat hakea taide- ja kulttuurialalla toimivat yhteisöt ja kunnat sekä kuntayhtymät.

Hakuaika päättyy 31.1.2024, ja päätökset on tarkoitus tehdä toukokuun 2024 loppuun mennessä. Toteutusaikaa avustusta saaneilla hankkeilla on kesään 2025 saakka.

Rakennetuen tavoitteena on auttaa alan toimijoita kehittämään käyttöönsä uusia palveluja sekä tuotanto- ja toimintamalleja, joista ala voi hyötyä nykyisessä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä. Digitaalisen siirtymän edistäminen on rakennetuen yksi keskeisimmistä tavoitteista. Lisäksi tuen tavoitteena on vahvistaa kulttuuri- ja luovien alojen kansainvälistymistä.

Tulossa hakuklinikoita

Ministeriö järjestää joulu- ja tammikuussa kaksi hakuklinikkaa, joissa keskustellaan avoinna olevasta hausta ja hakemisesta, kerrotaan tarkemmin haun tavoitteista ja vastataan hakuun liittyviin kysymyksiin. Hakuklinikat järjestetään Teamsissa. Klinikoiden aikataulut löytyvät ministeriön tapahtumakalenterista.

Hakuilmoitus: Kulttuuri- ja luovien alojen uudistumisen rakennetuki.

Lisätietoja:
asiantuntija Elina Mäkelä, p. 029 5330 329
asiantuntija Sanna Käyhkö, p. 029 5330 111

Euroopan unionin rahoittama -tunnus.