Hyppää sisältöön

Koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluneuvoston (23.-24.11.) aiheina mm. digitaalinen osaaminen, nuorten mielenterveys ja kulttuurialan työolot

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2023 10.31
Tiedote

EU:n koulutus-, nuoriso-, kulttuuri- ja urheiluministerit kokoontuvat Brysselissä 23.-24. marraskuuta. Koulutusneuvostossa Suomea edustaa opetusministeri Anna-Maja Henriksson ja nuoriso-, liikunta- ja kulttuuriasioissa ministeri Sandra Bergqvist. Ministerit keskustelevat muun muassa digitaalisesta koulutuksesta ja osaamisesta, nuorisosta ja mielenterveydestä sekä pohtivat keinoja houkutella naisosaajia tieteen ja teknologian pariin.

Koulutus- ja nuorisoasiat käsitellään 23.11. ja kulttuuri- ja urheiluasiat 24.11.

Koulutusasioissa neuvosto hyväksynee päätelmät eurooppalaisten arvojen vahvistamisesta koulutuksen avulla. Tarkoitus on myös hyväksyä suositukset digitaalisen koulutuksen onnistumisen tekijöistä ja digitaalisten taitojen koulutustarjonnan parantamisesta koulutusalalla. Ministerit keskustelevat myös, miten naisten osuutta tieteen, teknologian ja matemaattisilla aloilla voitaisiin lisätä.

Nuorisoasioissa neuvosto hyväksynee päätelmät nuorisopolitiikan valtavirtaistamisesta Euroopan unionin päätöksenteossa sekä päätelmät kokonaisvaltaisesta lähestymistavasta nuorten mielenterveyteen Euroopan unionissa.

Kulttuuriasioissa ministerit keskustelevat taiteilijoiden ja muiden kulttuurialan ammattilaisten työolojen parantamisesta. Neuvosto hyväksynee päätelmät kulttuurisen ja luovan ulottuvuuden vahvistamisesta eurooppalaisella videopelialalla.

Urheiluasioissa neuvosto hyväksynee päätelmät naisista ja tasa-arvosta urheilun alalla sekä keskustelevat turvallisesta liikuntaympäristöstä.

Kokousaineistoja on saatavilla EU:n neuvoston viralliselta verkkosivustolta EYCS. Kokouksien julkisia osuuksia voi seurata ministerineuvoston verkkosivuilla

Lisätietoja:

  • koulutus: opetusneuvos Päivi Bosquet, p. 02953 30375
  • nuoriso: erityisasiantuntija Eija Kauniskangas, p. 0295 330 477
  • kulttuuri: kulttuuriasiainneuvos Laura Mäkelä, p. 0295 330 222
  • urheilu: kulttuuriasiainneuvos Juha-Pekka Suomi, p. 0295 330 354
     
Korkeakoulutus ja tiede Koulutus Kulttuuri Liikunta Nuoriso Tiede Yleissivistävä koulutus