Hyppää sisältöön

Kouluissa kampanjapäivä 7.9. koulupoissaolojen vähentämiseksi

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2022 11.57
Uutinen
Tytöt leikkivät

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Folkhälsan yhdessä kutsuvat kouluja viettämään #SKYkoulussa -päivää 7.9. Päivä on osa oppilaille suunnattua sosiaalisen median kampanjaa, joka jatkuu syyskuun loppuun asti. Kampanjan tavoitteena on tukea oppilaiden yhteisöllisyyttä ja läsnäoloa koulussa.

Kampanja on osa Sitouttavan kouluyhteisötyön (SKY) kehittämisohjelmaa. Kehittämistoiminta toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön, Opetushallituksen sekä 126:n opetuksen järjestäjän kanssa. Mukana #SKYkoulussa-päivässä on satoja peruskouluja ympäri Suomea.

Läsnäolo koulussa voi tuntua vaikealta monista syistä ja koronan aiheuttama katkos koulunkäynnin rutiineissa on hankaloittanut joidenkin oppilaiden kiinnittymistä takaisin opiskeluun. Varhainen poissaoloihin reagoiminen yhteistyössä kodin ja koulun kanssa tukee lapsen oppimista ja läsnäoloa. 

Sitouttavan kouluyhteisötyön kehittämisessä luodaan toimintamalli, jonka tavoitteena on tukea oppilaiden kouluun kiinnittymistä ja läsnäoloa sekä vähentää poissaoloja. 

Sitouttavan kouluyhteisötyön piloteissa ja tukioppilastoiminnassa mukana oleville kouluille on lähetetty sähköinen materiaalipaketti, jota koulut voivat hyödyntää. Materiaaleja voi käyttää mm. aamunavauksissa, välitunneilla ja oppitunneilla. 

Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) tukee toimintaa arvioinnin keinoin. Karvin väliraportti sitouttavasta kouluyhteisötyöstä kehittämissuosituksineen julkaistaan kampanjapäivänä 7.9.2022. 

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Johanna Sergejeff, puh. 029 533 0411